current views are: 2

2 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση08:56

Καγιανάς με πιπεριές και κρεμμύδια

Ελληνικότατη συνταγή χωρίς πολύ… φασαρία στην κουζίνα

Δημοσίευση 08:56’
αρθρο-newpost

Ελληνικότατη συνταγή χωρίς πολύ… φασαρία στην κουζίνα

Υλικά συνταγής
ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
αυγά: 8
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ – 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
  2. Σιγοψήνετε για 20’ – 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ – 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά.

Mix & Match
Για τον ελληνικότατο καγιανά θα ψάξουμε στα ράφια της κάβας ένα κόκκινο μέτριας παλαίωσης κρασί. Ενδιαφέρον έχει η συνοινοποίηση διεθνών ποικιλιών όπως Syrah, Grenache, Cabernet, Carignan, Merlot, με διάρκεια παλαίωσης που να κυμαίνεται από 2 μέχρι 4 χρόνια. Αν πάλι σας βρίσκεται ένα τσίπουρο ή ένα ουζάκι, δεν έχετε παρά να το σερβίρετε κρύο κρύο.

Απολαύστε με

  • Κόκκινο κρασί

Πηγή: icookgreek.com.


σχετικα αρθρα