Καγιανάς με πιπεριές και κρεμμύδια
Ελληνικότατη συνταγή χωρίς πολύ… φασαρία στην κουζίνα
Υλικά συνταγής
ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
αυγά: 8
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ – 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
- Σιγοψήνετε για 20’ – 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ – 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά.
Mix & Match
Για τον ελληνικότατο καγιανά θα ψάξουμε στα ράφια της κάβας ένα κόκκινο μέτριας παλαίωσης κρασί. Ενδιαφέρον έχει η συνοινοποίηση διεθνών ποικιλιών όπως Syrah, Grenache, Cabernet, Carignan, Merlot, με διάρκεια παλαίωσης που να κυμαίνεται από 2 μέχρι 4 χρόνια. Αν πάλι σας βρίσκεται ένα τσίπουρο ή ένα ουζάκι, δεν έχετε παρά να το σερβίρετε κρύο κρύο.
Απολαύστε με
- Κόκκινο κρασί
Πηγή: icookgreek.com.
ολες οι ειδησεις
- Χαμός μεταξύ Αντώναρου – Στέφου στην εκπομπή One Talk: «Είστε ακροδεξιός» – «Γίνατε Συριζαίος της πλάκας τώρα στα γεράματα»
- Γάζα: Άγριο λιντσάρισμα σε πατέρα ομήρου της Χαμάς (Πολύ σκληρό βίντεο)
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Αυτές είναι οι «κίτρινες κάρτες» για την κυβέρνηση – Σαρώνουν εγκληματικότητα και διαφθορά
- Europa Conference League: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ – Γνώρισε δεύτερη ήττα στην Τούμπα από την Μπριζ και είπε αντίο στη διοργάνωση (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr