Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σάλτσα σόγιας

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2020, 14:38
Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και σάλτσα σόγιας
Facebook Twitter Whatsapp

Μερίδες: 4 Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
λίγο τζίντζερ τριμμένο
το χυμό 1 ½ λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
4 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι πιπεριά (τσίλι) σκόνη
200 γρ. ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε σε ρηχό πλαστικό σκεύος το σκόρδο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι, το μέλι και το αλατοπίπερο. Βάζετε εκεί τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνετε να μαριναριστούν για αρκετές ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Βγάζετε τις φτερούγες από τη μαρινάτα, τις βάζετε σε ταψάκι και τις ψήνετε 20’-25’ αλείφοντας τις 2-3 φορές με τη μαρινάτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διατηρείτε τις φτερούγες ζεστές.

Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το ζουμί που έμεινε στο ταψί, την υπόλοιπη μαρινάτα και το ζωμό και βράζετε μέχρις ότου μείνει ένα παχύρρευστο «σιρόπι». Αλείφετε τις φτερούγες και τις συνοδεύετε με μια ελαφριά σάλτσα μαγιονέζας ή με τυρί κρέμα ανακατεμένο με γιαούρτι και σκόρδο.

Πηγή: icookgreek.com
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr