Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ριζότο με σαφράν και τυρί μασκαρπόνε

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2020, 15:06
Ριζότο με σαφράν και τυρί μασκαρπόνε
Facebook Twitter Whatsapp

Εξαιρετικά φινετσάτο έδεσμα δεν μπορεί παρά να συνοδευτεί από αντίστοιχου επιπέδου κρασί.

Προετοιμασία: 25 λεπτά Ψήσιμο: 20 λεπτά Μερίδες: 6 Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

ρύζι αρμπόριο: 400 γρ.
κρεμμύδι: 1 πολύ ψιλοκομμένο
κρασί λευκό: 100ml
κύβος κοτόπουλου: 1
ελαιόλαδο: 50ml και 1 κουταλιά επιπλέον
βούτυρο: 50 γρ.
κρόκος Κοζάνης: 2 γρ.
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
τυρί μασκαρπόνε: 200 γρ.

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε κατσαρόλα να ζεσταθούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον κύβο κοτόπουλου τριμμένο και τα σοτάρετε. Αφού μαλακώσουν, ρίχνετε το ρύζι.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε 1 λίτρο βραστό νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και το ρύζι να «κρατάει».

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το ρύζι και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και τον κρόκο Κοζάνης, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ριζότο να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο βρασμού.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και -αφού αποσύρετε το ριζότο από τη φωτιά- τελειώνετε ρίχνοντας το τυρί μασκαρπόνε. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: icookgreek.com