Μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια
Συνταγή για μυδοπίλαφο με φρέσκα μύδια
Δυσκολία: μέτριο
Υλικά συνταγής
μύδια φρέσκα: 1 1/2 κιλό
κρεμμύδι ξερό: 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
κρεμμυδάκια φρέσκα: 2, ψιλοκομμένα
σκόρδο: 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
κρασί λευκό: 100 ml
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
ρύζι καρολίνα ή μακρύκοκκο: 1 φλιτζάνι
αλάτι, πιπέρι, μπόλικος άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
Ξύνετε τα κελύφη των μυδιών, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα πλένετε καλά. Τα αχνίζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρασί, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Πετάτε όσα μύδια δεν άνοιξαν. Κρατάτε μερικά μύδια ολόκληρα για το γαρνίρισμα και από τα υπόλοιπα κρατάτε μόνο την ψίχα τους. Φιλτράρετε το ζουμί.
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτετε την ψίχα των μυδιών, το ρύζι και ανάλογο υγρό (αναλογία ρυζιού με νερό, 1 προς 2,5) συμπληρώνοντας το ζουμί από το άχνισμα των μυδιών, που φυλάξατε με όσο νεράκι χρειάζεται.
Όταν το φαγητό απορροφήσει τα υγρά του και μαλακώσει το ρύζι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τον άνηθο, ανακατεύετε και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά. Σερβίρετε γαρνίροντας με τα ολόκληρα μύδια που κρατήσατε.
Συμβουλή
Αν θέλετε, προσθέτετε και λεμόνι. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί και με ούζο.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr