Ζυμαρικά με μανιτάρια, μπέικον και τυρί κρέμα
Εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα αλά κρεμ με μπέικον και μανιτάρια.
Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο
Υλικά συνταγής
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.)
100 ml ζωμό λαχανικών (έτοιμο ή σπιτικό)
αλάτι
Για τη σάλτσα
3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε μικρές λωρίδες
3 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε κύβους
8 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
400 ml λευκό κρασί
200 – 300 ml ζωμό από τα μακαρόνια
600 ml κρέμα γάλκτος
3-4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα μακαρόνια. Προθέτετε το ζωμό λαχανικών, λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνετε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να κρατήσετε αρκετό από το ζωμό.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρετε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος.
Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 1′ περίπου. Προσθέτετε το ζωμό από τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 2′-3′. Ρίχνετε στο τηγάνι τα μακαρόνια, ανακατεύοντας διαρκώς για 2′-3′ λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com
ολες οι ειδησεις
- Συνελήφθη 69χρονος δραπέτης: Εξαπατούσε τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που ενοικίαζε
- Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό του υπερτουρισμού – Απαγορεύει να χτιστούν νέα ξενοδοχεία
- ΠΟΥ: Ανησυχία για τη μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
- Σίφνος: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός, σύμφωνα με το Conde Nast Traveler και το National Geographic
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr