Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ταλιατέλες με γαρίδες, ντομάτα, πράσα και φέτα

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2020, 03:00 / Ανανεώθηκε 29 Μαΐου 2020, 13:22
Ταλιατέλες με γαρίδες, ντομάτα, πράσα και φέτα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή, που μυρίζει θάλασσα!

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

γαρίδες: 12 μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες από τα κεφάλια και τα κελύφη τους
φέτα: 280 γρ. κομμένη σε κύβους
πράσα: 600 γρ. κομμένα διαγώνια (πάχος 1 εκ.)
σάλτσα ντομάτας: 500 γρ. έτοιμη ή σπιτική
λευκό κρασί: 220 ml
ζωμός καραβίδας: 150 ml
ελαιόλαδο: 100 ml
ταλιατέλες: 400 γρ.
καυτερή πιπερίτσα: 1 (προαιρετικά)
βούτυρο: 30 γρ.
μαϊντανός: 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1’ περίπου.

Προσθέτετε τις γαρίδες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι (εάν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα δεν χρησιμοποιείτε πιπέρι), σοτάρετε τις γαρίδες και από τις 2 πλευρές τους, σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει για 1’, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε τον ζωμό καραβίδας. Κατόπιν ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνετε να βράσουν για 3’ μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο τηγάνι, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Πηγή: icookgreek.com