Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φτερούγες κοτόπουλου μαγειρευτές με ντομάτα

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2020, 13:46
Φτερούγες κοτόπουλου μαγειρευτές με ντομάτα
Facebook Twitter Whatsapp

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου μαγειρευτές με ντομάτα.
 

Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
3 φύλλα δάφνης
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ευρύχωρο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρετε τις φτερούγες σε δύο δόσεις (για να σας χωρέσουν) μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Τις βγάζετε απ' το σκεύος και τις μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στη συνέχεια σοτάρετε ελαφρά στο ίδιο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο ανακατεύοντας συχνά. Ξαναβάζετε στο σκεύος τις φτερούγες, προσθέτετε τις φέτες ντομάτας, το σκορδάκι, όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε και τα φύλλα δάφνης. Συμπληρώνετε τα υγρά με μισό φλιτζάνι νερό περίπου, σκεπάζετε με καπάκι και μαγειρεύετε για 40'-45' μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σαλτσούλα του. Αν χρειαστεί ρίχνετε ενδιαμέσως λίγο νερό ακόμη.

Σερβίρετε τις φτερούγες συνοδεύοντας με ρύζι, ζυμαρικά ή τηγανητές πατάτες.

Πηγή: icookgreek.com