ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ΕΡΤ - Τα επικρατέστερα σενάρια

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2013, 14:57 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2013, 14:35
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ΕΡΤ - Τα επικρατέστερα σενάρια
Facebook Twitter Whatsapp

Ίσως και σήμερα να έχουμε ανακοινώσεις για την ΕΡΤ. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ίσως και σήμερα να έχουμε ανακοινώσεις για την ΕΡΤ. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Η τρόικα μεταξύ των θεμάτων που έχει θέσει ως βασικές προτεραιότητες στο Υπουργείο Οικονομικών είναι και οι περικοπές στην ΕΡΤ.

Ασφαλείς πληροφορίες θέλουν τους δανειστές να πιέζουν ασφυκτικά το οικονομικό επιτελείο ώστε να προχωρήσει σύντομα σε ένα πρόγραμμα απολύσεων αλλά και μείωσης του κόστους λειτουργίας στην κρατική τηλεόραση.

Η μια μετοχή της ΕΡΤ Α.Ε είναι ως γνωστόν στην κατοχή του Υπουργείου Οικονομικών και αυτό δίνει την ευχέρεια στην τρόικα να πιέζει όλο και περισσότερο τον κ. Στουρνάρα ο οποίος δεν φαίνεται να προβάλλει, μέχρι τώρα, ισχυρές αντιστάσεις.

Η υπόθεση ωστόσο, όπως αναφέρουν έγκυροι κύκλοι,  βρίσκεται στα χέρια του κ. Σαμαρά. Αυτός φαίνεται να έχει επωμιστεί το βάρος της τελικής απόφασης. Στο μεταξύ στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν ότι με δεδομένες τις αντιδράσεις οι οποίες θα δημιουργηθούν ο Πρωθυπουργός προβληματίζεται σοβαρά στο να φέρει το θέμα στην σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ώστε να ληφθεί εκεί η οριστική απόφαση για την ΕΡΤ.  Εάν εν τέλει ληφθεί αυτή η απόφαση από τον Πρωθυπουργό τότε οι εξελίξεις για το μέλλον της ΕΡΤ θα μετατεθούν για αργότερα.

Σε άλλη περίπτωση, εάν δηλαδή ο κ. Σαμαράς αποφασίσει μόνος του, τότε εντός των προσεχών ημερών θα έχουμε ανακοινώσεις.

Μάλιστα έχει ήδη υπογραφεί σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία αναφέρει ότι «για να κλείσει ή για να συγχωνευθεί ένας οργανισμός θα χρειάζονται τρεις υπογραφές. Αυτή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον Οργανισμό Υπουργού».

Τα σενάρια τα οποία ευρέως κυκλοφορούν είναι δυο: Πρώτον να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα δύο ή τριών μηνών η ΕΡΤ και να ανοίξει και πάλι υπό νέο καθεστώς αλλά και σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση στον νέο Οργανισμό θα προσληφθούν με άλλους όρους και διαδικασίες τόσο οι δημοσιογράφοι όσο οι τεχνικοί και το διοικητικό προσωπικό.

Δεύτερο σενάριο είναι να κλείσουν άμεσα οι περιφερειακοί σταθμοί, να καταργηθούν τα μουσικά σύνολα και να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Σε αυτή την περίπτωση πάντως δεν πρόκειται για τρία τουλάχιστον χρόνια να προσληφθούν συμβασιούχοι οιασδήποτε ειδικότητας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr