ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΣ

Ο Βενιζέλος σε ρόλο… σχοινοβάτη!

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2014, 11:07 / Ανανεώθηκε 24 Απριλίου 2014, 11:19
Ο Βενιζέλος σε ρόλο… σχοινοβάτη!
Facebook Twitter Whatsapp

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη, αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζει (αν αποκομίζει) το ΠΑΣΟΚ από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη, αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζει (αν αποκομίζει) το ΠΑΣΟΚ από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Σε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει πεποίθηση η εκτίμηση ότι ενώ πληρώνουν το τίμημα για τις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν κόστος, δεν αποκομίζουν κέρδη από τις αντίστοιχες αποφάσεις που έχουν θετικό πρόσημο όπως π.χ. η οικονομία

Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ υπολείπονται εκείνων των προηγουμένων αναμετρήσεων, στη Χαρ. Τρικούπη έχει καταστεί σαφές ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και μάλιστα πολύ γρήγορα ώστε το κίνημα να αποφύγει την περιδίνηση της εσωστρέφειας αμέσως μετά την αναμέτρηση της 25ης Μαΐου. Και αυτό γιατί εκτιμάται ότι τα εκλογικά οφέλη που ενδεχομένως θα αποκομίσουν ως το κόμμα που εγγυάται την κυβερνητική σταθερότητα, θα είναι από μηδαμινά έως πενιχρά. 

Αυτό, σύμφωνα με συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, το έχει αντιληφθεί και ο ίδιος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει υιοθετήσει εισηγήσεις που θέλουν το  ΠΑΣΟΚ, ναι μεν να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση ώστε να καρπωθεί οφέλη από την πορεία της οικονομίας, αλλά ταυτοχρόνως να διαχωρίζει τη θέση του με την πρώτη ευκαιρία και να ασκεί δημοσίως κριτική σε κυβερνητικούς χειρισμούς προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η οποιαδήποτε προοδευτική στροφή οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό. 

Η πρώτη κίνηση του ΠΑΣΟΚ και του Ευ. Βενιζέλου η οποία εντάσσεται σε αυτή την τακτική, ήταν η στάση που τηρήθηκε στο θέμα του Τάκη Μπαλτάκου. Η δεύτερη στα μέτρα για τους άστεγους, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν ρωτήθηκε για ένα θέμα κοινωνικής ευαισθησίας. Και η τρίτη με τη διαφωνία για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Δεν είναι φυσικά κινήσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να γείρουν την πλάστιγγα των αναποφάσιστων υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι τα πρώτα δείγματα- στη Χαρ. Τρικούπη λένε ότι ευκαιρίας δοθείσης θα ακολουθήσουν και άλλα. 

Ζητούμενο είναι η Ελιά να δείξει ότι έχει δυναμική να συσπειρώσει μεγάλο μέρος της κεντροαριστεράς, ώστε να μην την… φάει μαζί με το ΠΑΣΟΚ ο δάκος. Θα τα καταφέρουν; Ίδωμεν.