current views are: 2

19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:47

Η τεχνητή λίμνη που σαγηνεύει!

Η λίμνη Ταυρωπού ή αλλιώς λίμνη Πλαστήρα, αν και τεχνητή ταιριάζει τόσο διακριτικά μέσα στο φυσικό οροπέδιο της Νεβρόπολης που μοιάζει σαν να υπήρχε χρόνια εκεί…

Δημοσίευση 12:47’
αρθρο-newpost

Η λίμνη Ταυρωπού ή αλλιώς λίμνη Πλαστήρα, αν και τεχνητή ταιριάζει τόσο διακριτικά μέσα στο φυσικό οροπέδιο της Νεβρόπολης που μοιάζει σαν να υπήρχε χρόνια εκεί…

Γράφει ο Λάζος Μαντικός

Η λίμνη Ταυρωπού ή αλλιώς λίμνη Πλαστήρα, αν και τεχνητή ταιριάζει τόσο διακριτικά μέσα στο φυσικό οροπέδιο της Νεβρόπολης που μοιάζει σαν να υπήρχε χρόνια εκεί… 

Σχηματίστηκε το 1959 με την ανέγερση του φράγματος στο νότιο άκρο, επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού(Μεγδόβα) και έκανε το φυσικό τοπίο… σαγηνευτικό! Τον Χειμώνα μάλιστα η λίμνη «ντύνεται» στα λευκά και αποτελεί την καλύτερη «εικόνα» για τις Χριστουγεννιάτικες σας διακοπές! 

Επισκεφτείτε την λίμνη Πλαστήρα και κάντε έναν περίπατο μέσα στα στο δάσος, ανακαλύπτοντας τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Αναπνεύστε το δροσερό αεράκι που έρχεται από τη λίμνη και ζήστε μέσα στη φύση με όλες τις ανέσεις!  

Διαμονή για όλες τις απαιτήσεις  

Τα πανέμορφα καταλύματα σας περιμένουν για μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς και ηρεμίας. Επιλέξτε καταλύματα και παραδοσιακούς ξενώνες που ταιριάζουν στα δικά σας γούστα, με θέα τη λίμνη η θέα το βουνό… Αν θέλετε περισσότερες ανέσεις, στην περιοχή εκεί γύρω θα βρείτε υπέρ πολυτελέστατα ξενοδοχεία με spa και υπηρεσίες που ικανοποιούν και τον πιο δύσκολο πελάτη.  

Αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε 

Εκτός από τα θρησκευτικά μνημεία, τα μοναστήρια και τα μουσεία. Ένα πράγμα που πρέπει σίγουρα να δείτε είναι το φράγμα. Ο λόγος που σχηματίστηκε όλη αυτή η ονειρική λίμνη. Η ιδέα του Νικόλαου Πλαστήρα να κατασκευαστεί αυτή η τεράστια τσιμεντένια κατασκευή αποτελεί ένα ωραίο σημείο για να αγναντέψετε την λίμνη και τα 83 μέτρα ύψος πίσω από την πλάτη σας! Κάθετα ανάμεσα στα βράχια το φράγμα μοιάζει σαν να αγκαλιάζει την λίμνη. Ένα θέαμα που πρέπει να το δείτε!  

Τοξωτά γεφύρια, σπήλαια και άλλα σημεία στην περιοχή κόβουν την ανάσα με την απαράμιλλη ομορφιά τους και περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Ένα ακόμη μέρος εκεί γύρω που θα σας μαγέψει, είναι η Νεράϊδα! Όνομα και πράγμα… Χτισμένη σε υψόμετρο 1.120 μέτρων πάνω στις πλαγιές των Αγράφων και μέσα στα έλατα, δίνει μια πανοραμική θέα στη λίμνη Πλαστήρα. Αν είστε τυχεροί και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, το μάτι  σας μπορεί να φτάσει και μέχρι την κορυφή του Ολύμπου. 

Για τους πιο δραστήριους    

Υπάρχουν πολλά χειμερινά αλλά και καλοκαιρινά σπορ για τους αθλητικούς και extreme τύπους. Μπορείτε να κάνετε αναρρίχηση, ιππασία, καγιακ, κολύμβηση, ορειβασία, πεζοπορία, ποδηλασία, σκοποβολή, αλλά και ψάρεμα. Διαλέξτε… και περάστε καλά 

Γαστρονομία 

Δοκιμάστε την «πάπια καβουρμά» ένα πολύ παλιό νόστιμο πιάτο της Καρδίτσας, αλλά και τις φημισμένες πίτες της Θεσσαλίας «μπατζίνα» και «πλαστό»! Όποια ταβέρνα και να επισκεφτείτε θα βρείτε αρνάκι κλέφτικο, μοσχαράκι κοκκινιστό τυλιγμένο σε μελιτζάνα, κόκορα κρασάτο αλλά και αγριογούρουνο. Η χαρά του κρεατοφάγου! Για τους φυτοφάγους της παρέας μια «πρασοτηγανιά» με «λαχανοντολμάδες» θα τους ικανοποιήσει απόλυτα!  

Και μια που είπαμε για φαγητό, μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στον «Βοτανικό κήπο» 10 στρεμμάτων ο οποίος είναι ανοιχτός όλο τον χρόνο και δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να αγοράσουν αρωματικά φυτά, βότανα και μπαχαρικά. Καρυκεύματα που «απογειώνουν» ένα παραδοσιακό Καρδιτσιώτικο πιάτο! 

Η λίμνη Πλαστήρα τα έχει όλα… Απολαύστε την! 


σχετικα αρθρα