current views are: 1

2 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση20:33

Δυναμική είσοδος του Kinect της Microsoft στον κόσμο των PC

Μία νέα έκδοση του δημοφιλούς αισθητήρα κίνησής της, Kinect, λανσάρει η Microsoft, η οποία είναι σχεδιασμένη για υπολογιστές με Windows.

Δημοσίευση 20:33’
αρθρο-newpost

Μία νέα έκδοση του δημοφιλούς αισθητήρα κίνησής της, Kinect, λανσάρει η Microsoft, η οποία είναι σχεδιασμένη για υπολογιστές με Windows.

Μία νέα έκδοση του δημοφιλούς αισθητήρα κίνησής της, Kinect, λανσάρει η Microsoft, η οποία είναι σχεδιασμένη για υπολογιστές με Windows.
Το πρώτο Kinect είχε κατασκευαστεί για το Xbox 360. Η νέα συσκευή διαθέτει ένα ειδικό «near mode», που του επιτρέπει να ανιχνεύει κινήσεις σε ελάχιστη απόσταση 40 εκατοστών- εν αντιθέσει με τον αισθητήρα για το Xbox 360, για το οποίο η αντίστοιχη απόσταση ήταν 50. Ωστόσο, η τιμή του είναι διπλάσια από αυτήν του πρώτου μοντέλου, καθώς κοστολογείται περίπου 250 δολάρια στις ΗΠΑ.

Κατά τη Microsoft, η αύξηση αυτή οφείλεται στα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του, όπως το αποκαλούμενο «skeletal tracking» και τη βελτιωμένη αναγνώριση φωνής, καθώς και το κόστος ανάπτυξης μίας συσκευής η οποία μπορεί να δουλεύει με αρκετά συστήματα, αντί για απλά μία κονσόλα.

Ο Κρεγκ Άισλερ, στέλεχος της εταιρείας υπεύθυνο για το Kinect for Windows, δήλωσε πως «έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από το λανσάρισμα του Kinect για Xbox 360, και μόλις έχουμε αρχίσει να ξύνουμε την επιφάνεια του τι είναι δυνατόν…το όριό μας είναι ο ουρανός. Έχουμε ένα πρόγραμμα δοκιμών και ανάπτυξης με 300 εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Κάνουν πράγματα τα οποία δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ- από την πετρελαιοβιομηχανία μέχρι την εκπαίδευση και τον τομέα των κατασκευών».

Κάποιες από τις προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν την εκπαίδευση χειρουργών στην «πλοήγηση» στο σώμα μέσα σε ένα χειρουργείο, καθώς και την χρήση σε εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδιά.

Το Kinect, ωστόσο, δεν είναι «μονοκράτορας», καθώς υπάρχουν ανταγωνιστές: ένας από αυτούς είναι το Depth Sense, μία κάμερα της SoftKinetic, η οποία μπορεί να αντιληφθεί κινήσεις σε ελάχιστη απόσταση 15 εκατοστών, κάτι που, σύμφωνα με τη βελγική εταιρεία, κάνει το Depth Sense καταλληλότερο για χρήστες PC.

«Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο τεχνολογικός νικητής» είπε ο Βέρτζιλ Ντελπόρτε, αντιπρόεδρος marketing και επικοινωνιών της εταιρείας. «Η τεχνολογία που έχουμε είναι πραγματικά νέας γενιάς. Το Kinect, από την άλλη, δεν είναι μελλοντική τεχνολογία. Είναι καλό για τώρα, αλλά είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να δουν αμέσως τη νέα γενιά, οπότε έρχονται σε εμάς».

Ωστόσο, κατά τον Άισλερ, οι «near mode» δυνατότητες του Kinect είναι υπερεπαρκείς: «Θεωρούμε ότι τα 40 εκατοστά για περιπτώσεις χρήσης κοντά στον desktop υπολογιστή ανοίγουν πάρα πολλά σενάρια. Δεν ανησυχούμε για αυτό το θέμα». Άλλες εταιρείες με ανταγωνιστικά προϊόντα είναι η Extreme Reality, η Mgestyk και η PrimeSense.

Το Kinect έχει το ρεκόρ πωλήσεων καταναλωτικής συσκευής, έχοντας πουλήσει πάνω από 8 εκατομμύρια κομμάτια μεταξύ του Νοεμβρίου του 2010 και του Ιανουαρίου του 2011. Την άνοιξη του 2011, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα software development kit το οποίο επέτρεπε τη δημιουργία λογισμικού στην πλατφόρμα από ανεξάρτητους developers, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών νέων, πρωτοποριακών χρήσεων. Μέχρι στιγμής θεωρείται πως έχουν πωληθεί 18 εκατομμύρια κομμάτια.

Πηγή: skai.gr


σχετικα αρθρα