current views are: 1

14 Ιουνίου 2012
Δημοσίευση11:23

Και η ΦΑΓΕ θέλει το δικό της… internet

Ξεχάστε την εποχή που τα ονόματα στο Internet είχαν τις… μπανάλ καταλήξεις τύπου .com, .net, .gr και τα λοιπά.

Δημοσίευση 11:23’
αρθρο-newpost

Ξεχάστε την εποχή που τα ονόματα στο Internet είχαν τις… μπανάλ καταλήξεις τύπου .com, .net, .gr και τα λοιπά.

Ξεχάστε την εποχή που τα ονόματα στο Internet είχαν τις… μπανάλ καταλήξεις τύπου .com, .net, .gr και τα λοιπά. Σε λίγο καιρό κάθε εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει διευθύνσεις με το όνομά της ως κατάληξη και σε αυτές που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον στον οργανισμό ICANN περιλαμβάνεται και (μόνο) μία ελληνική εταιρεία – η ΦΑΓΕ.

Η εταιρεία ζήτησε από τον οργανισμό να της κατοχυρωθεί η κατάληξη .fage και αν αναρωτιέσαι γιατί η απάντηση μάλλον βρίσκεται στο ότι η ΦΑΓΕ έχει έντονη δραστηριότητα εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ο κατάλογος που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ICANN περιλαμβάνει βέβαια όλα τα μεγάλα ονόματα από τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Internet έχουν έντονη παρουσία και κάποιες ζήτησαν για λογαριασμό τους πλήθος ονομάτων.

Για παράδειγμα, η Microsoft ζήτησε να της κατοχυρωθούν οι καταλήξεις .azure (για την υπηρεσία cloud) .bing , .docs, .hotmail κ.α.

Η Apple σκέφτηκε πως ουκ εν τω πολλώ το ευ και ζήτησε μόνο το .apple, ενώ η Google ενδεχομένως να πήγε μέσω αντιπροσώπου για να διεκδικήσει 100 ονόματα!

Στα εκτός διαδικτύου βρίσκει κανείς πλήθος εταιρειών όπως η Fiat, η Citigroup, η JP Morgan, η Kia και εκατοντάδες άλλες…

Πηγή: Deasy


σχετικα αρθρα