ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tα Windows 7 πιο δημοφιλή από τα ΧP

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2012, 15:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tα Windows 7 πιο δημοφιλή από τα ΧP
Facebook Twitter Whatsapp
Για πολλά χρόνια τα Windows XP είχαν την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των χρηστών παγκοσμίως.
Για πολλά χρόνια τα Windows XP είχαν την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση των χρηστών παγκοσμίως. Εύκολα και απλά στη χρήση, αξιόπιστα και σταθερά έκαναν τους κατόχους υπολογιστών να μην θέλουν για κανένα λόγο να τα εγκαταλείψουν. Παρόλα αυτά, πλέον το πιο δημοφιλές λειτουργικό είναι τα Windows 7, σύμφωνα τουλάχιστον με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία αναλύσεων Net Applications.

Τον προηγούμενο μήνα τα Windows 7 κατείχαν μερίδιο αγοράς 42.76%, ελάχιστα περισσότερο από τα Windows XP με 42.52%. Στην τρίτη θέση βρέθηκαν τα Windows Vista με 6.15%, με τα Mac OS X 10.7 και Mac OS X 10.6 να ακολουθούν με 2.45% και 2.38% αντίστοιχα.

Χρειάστηκαν συνολικά τρία χρόνια για να βρεθούν στην κορυφή τα Windows 7 ενώ αν λάβουμε υπ'όψην μας όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού, η Microsoft κατέχει περίπου το 92% της αγοράς σε λειτουργικά συστήματα desktop.

Τα Windows 8, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 26 Οκτωβρίου είναι το πρώτο λειτουργικό της Microsoft το οποίο σχεδιάστηκε για να λειτουργεί τόσο καλά σε tablets όσο και σε προσωπικούς υπολογιστές. Οι χρήστες Windows XP, Vista ή Windows 7 θα μπορούν να αναβαθμίσουν στα Windows 8 Pro μέσω digital download στην τιμή των 39.99 δολαρίων, ή 31.8 ευρώ.

Πηγή: proho.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr