current views are: 1

2 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση12:30

Τέλος στη συνεργασία Beats Electronics και HTC

Μια σύντομη ανακοίνωση της Beats Electronics έδωσε τέλος στη συνεργασία της περίφημης αμερικανικής audio εταιρείας με την HTC. 

Δημοσίευση 12:30’
αρθρο-newpost

Μια σύντομη ανακοίνωση της Beats Electronics έδωσε τέλος στη συνεργασία της περίφημης αμερικανικής audio εταιρείας με την HTC. 

Μια σύντομη ανακοίνωση της Beats Electronics έδωσε τέλος στη συνεργασία της περίφημης αμερικανικής audio εταιρείας με την HTC. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η Beats αγοράζει πίσω από την HTC το 25,5% του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι 265 εκ. δολαρίων.

Θυμίζουμε ότι το 2011 η HTC είχε αγοράσει το μισό μετοχικό κεφάλαιο της Beats έναντι 300 εκ. δολαρίων και ότι το 2012 η Beats πήρε πίσω το 25,5% πληρώνοντας 150 εκ. δολάρια στην HTC.

Μετά και την πρόσφατη εξέλιξη, η Beats Electronics μένει μόνη και ελεύθερη για να συμφωνήσει νέες συμμαχίες, προφανώς με οικονομικά ισχυρότερους εταίρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις εξαιρετικές συσκευές της (όπως το HTC One, για παράδειγμα), η HTC παρουσιάζει όλο και χειρότερα οικονομικά στοιχεία κάθε τρίμηνο. Αντίθετα, η Beats κατέχει το 59% της αγοράς ακουστικών στην Αμερική και ατενίζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία.

Το μόνο σχόλιο από την πλευρά της HTC μετά την ανακοίνωση της επιστροφής των μετοχών ήταν ότι «η Beats θα παραμείνει στη λίστα με τους συνεργάτες μας», κάτι που μάλλον διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα.


σχετικα αρθρα