ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Smartphone με αναγνώριση παλάμης

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2014, 13:59 / Ανανεώθηκε 14 Μαρτίου 2014, 13:59
Smartphone με αναγνώριση παλάμης
Facebook Twitter Whatsapp

Η Fujitsu σχεδιάζει την ενσωμάτωση της πρωτοποριακής μεθόδου σάρωσης παλάμης, σε συσκευές smartphones. Προς το παρόν αντίστοιχοι palm scanners έχουν ενσωματωθεί σε laptops και tablets.

Η Fujitsu σχεδιάζει την ενσωμάτωση της πρωτοποριακής μεθόδου σάρωσης παλάμης, σε συσκευές smartphones. Προς το παρόν αντίστοιχοι palm scanners έχουν ενσωματωθεί σε laptops και tablets.

Πρόκειται για την τεχνολογία PalmSecure που έχει αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία, η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες για να σαρώσει τις φλέβες που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της παλάμης του χρήστη.

Αξιοσημείωτη είναι η ανάγκη κυκλοφορίας αίματος στις φλέβες για να λειτουργήσει ο αισθητήρας. Η Fujitsu υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη βιομετρική τεχνολογία έχει πιθανότητα λανθασμένης αποδοχής μόλις 0,00008% και λανθασμένης απόρριψης 0,01%.

Εάν τα παραπάνω ακούγονται λίγο σαν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, η Fujitsu τα διαψεύδει, καθώς χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε ATM της ιαπωνικής τράπεζας Bank of Tokyo-Mitsubishi, ήδη από το 2004. Ακολούθησε η τοποθέτηση σαρωτών PalmSecure σε καταστήματα της Suruga Bank, επίσης το 2004. 

Στη συνέχεια, η ιαπωνική εταιρεία εξέλιξε περαιτέρω την τεχνολογία ώστε να σμικρυνθεί και να μπορεί να τοποθετηθεί αρχικά σε laptops, αλλά και σε ταμπλέτες. Η φορητή εκδοχή των σαρωτών παλάμης έχει ήδη τοποθετηθεί σε 2.000 tablets που προμηθεύθηκε το Fukuoka Financial Group, για τις ανάγκες των στελεχών της.   

Το Fujitsu Arrows Q704/H tablet των 12,5 ιντσών ενσωματώνει επεξεργαστή Intel Core i5 και τρέχει λειτουργικό σύστημα Windows, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και σαν εικονικός desktop υπολογιστής.

Με την εν λόγω συσκευή τα στελέχη τραπεζών μπορούν να βρίσκονται στο χώρο του πελάτη και να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές με απόλυτη ασφάλεια. Άλλωστε, τα συγκεκριμένα tablets μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από τα εξουσιοδοτημένα στελέχη.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Fujitsu στο Computer World, κανένας δεν κατέχει σήμερα τη σχετική τεχνολογία η οποία είναι σαφώς ασφαλέστερη από την απλή σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αρκετές ιαπωνικές τράπεζες ενδιαφέρθηκαν για τον σαρωτή παλάμης, σαν ένα μέσο πιστοποίησης ατόμων μετά από φυσικές καταστροφές, όταν άλλα στοιχεία ταυτοποίησης μπορεί να έχουν χαθεί ή καταστραφεί.

Επόμενο βήμα εξέλιξης θα είναι η περαιτέρω σμίκρυνση του αισθητήρα υπερύθρων, ο οποίος σήμερα έχει το μέγεθος γραμματόσημου.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να γίνει εφικτή η τοποθέτηση του αισθητήρα αναγνώρισης παλάμης σε συσκευές smartphones, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό κάποιο χρονοδιάγραμμα ή κάποια συμφωνία για τις συσκευές που θα μπορούσαν να ενσωματώνουν το PalmSecure.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr