ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δαχτυλίδι τηλεχειρισμού μέσω χειρονομιών

Δημοσίευση 1 Μαΐου 2014, 09:01 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2014, 22:04
Δαχτυλίδι τηλεχειρισμού μέσω χειρονομιών
Facebook Twitter Whatsapp

Ο τηλεχειρισμός συσκευών μέσω χειρονομιών είναι το αντικείμενο το δαχτυλιδιού Nod της εταιρείας Nod Labs.

Ο τηλεχειρισμός συσκευών μέσω χειρονομιών είναι το αντικείμενο το δαχτυλιδιού Nod της εταιρείας Nod Labs.

H Nod Labs κάνει λόγο για το πιο εξελιγμένο δαχτυλίδι gesture control- ένα «τηλεχειριστήριο παντός χρήσης» (universal controller) που επιτρέπει τον έλεγχο όλων των «έξυπνων» συσκευών που συναντά κανείς στην καθημερινή ζωή, περιλαμβανομένων τηλεφώνων, tablets,Google Glass, ρολογιών, οικιακών εφαρμογών, τηλεοράσεων, υπολογιστών κ.α.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, εν αντιθέσει με άλλα αντίστοιχα δαχτυλίδια, η συσκευή θα κυκλοφορήσει απευθείας στο εμπόριο, χωρίς να απαιτείται κάποιου είδους crowdfunding, και θα μπορεί να  συνεργαστεί με iOS και Android, Mac OSX και Windows, συσκευές με δυνατότητες Bluetooth και WiFi , «έξυπνους» θερμοστάτες Nest κ.α. Το κόστος ανέρχεται στα 149 δολάρια.

Το Nod είναι σχεδιασμένο για να φοριέται στον δείκτη, αλλά είναι δυνατή η τοποθέτησή του και σε άλλα δάκτυλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Η εταιρεία προσφέρει 12  μεγέθη, και σημειώνει ότι προσφέρεται για χρήση όλη την ημέρα, υπό διαφορετικές συνθήκες, από το γραφείο ως το σπίτι. Επίσης, το δαχτυλίδι είναι αδιάβροχο, ενώ σε περίπτωση πολλαπλών χρηστών, προβάλλονται τα ονόματα των διαφορετικών ατόμων στην οθόνη για να φαίνεται ποιος έχει τον έλεγχο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι επίσης δυνατή η ταυτόχρονη χρήση άνω του ενός δαχτυλιδιών, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για χρήση του ως game controller.

 

Σε πρώτη φάση το δαχτυλίδι θα διατίθεται στις ΗΠΑ, ωστόσο η εταιρεία αναφέρει ότι στόχος είναι σύντομα να είναι δυνατή η αποστολή του και σε πελάτες του εξωτερικού.

Πηγή: naftemporiki.gr