ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Firefox OS 1.3: Παρουσιάστηκε με διαχείριση δύο καρτών SIM και πολλές βελτιώσεις

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2014, 10:07 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2014, 10:07
Firefox OS 1.3: Παρουσιάστηκε με διαχείριση δύο καρτών SIM και πολλές βελτιώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Εξελίσσεται και αλλάζει το Firefox OS και σήμερα η Mozilla κυκλοφορεί την έκδοση 1.3 για τους συνεργάτες τους που ευνοούνται των πρώτων δοκιμών στα νέα τους smartphones.

Εξελίσσεται και αλλάζει το Firefox OS και σήμερα η Mozilla κυκλοφορεί την έκδοση 1.3 για τους συνεργάτες τους που ευνοούνται των πρώτων δοκιμών στα νέα τους smartphones. Είναι πολλά τα νέα χαρακτηριστικά που εισάγει η νέα έκδοση τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές και ένα από τα πρώτα τηλέφωνα της αγοράς που θα ενσωματώνουν εξαρχής την πρόσφατη έκδοση του νεοσύστατου λειτουργικού, είναι το ZTE Open C το οποίο είναι διαθέσιμο προς πώλησης και στο eBay.

Πρώτο και κύριο όλον είναι πως οι χρήστες του Firefox OS μπορούν πλέον να να χρησιμοποιούν μέσω του προτύπου υποστήριξης DSDS δύο διαφορετικές κάρτες SIM και μάλιστα η διαχείρισή τους μπορεί να γίνεται μεμονωμένα, καθώς υπάρχει σχετική επιλογή στο interface για τον έλεγχο τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων και άλλων δεδομένων στην κάθε SIM. Όσον αφορά την κάμερα, στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η δυνατότητα συνεχής αυτόματης εστίασης (ανάλογα την συσκευή) καθώς και η υποστήριξη λειτουργίας φλάς. Η εφαρμογή «Gallery» φέρει γενικά μια βελτιωμένη αισθητική εικόνα και αναγράφονται περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ημερομηνία, κ.ά. 

Επιπλέον, η Mozilla έχει κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στην μουσική με περισσότερες συντομεύσεις και εφαρμογές ακόμη και στην αρχική οθόνη κλειδώματος και μάλιστα η εφαρμογή FM Radio μπορεί να ενεργοποιηθεί και να παίξει χρησιμοποιώντας ως ηχείο το μεγάφωνο του τηλεφώνου, άρα δεν είναι αναγκαία πάντα η σύνδεση ακουστικών. Απλή είναι και η διαδικασία εύρεσης εφαρμογών στο Firefox Marketplace μέσω της αναβαθμισμένης υπηρεσίας Adaptive search όπου υπάρχουν και οι «νέες έξυπνες» συλλογές. Προβλέπεται και η ομαδοποίηση εφαρμογών ανά κατηγορίες στην αρχική οθόνη της συσκευής, βάση των προτιμήσεών σας. Αγγίζοντας μια από τις κατηγορίες, εμφανίζεται η πλήρης λίστα των εγκατεστημένων σας εφαρμογών, καθώς και μια λίστα με νέες προτάσεις. 

Τώρα είναι εφικτή και η μαζική αποστολή αρχείων μέσω Bluetooth σε περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα και να επισημάνουμε πως υποστηρίζεται και το πρότυπο επικοινωνίας NFC. 
Tέλος, αναφέρεται πως γενικά παρατηρείται μια καλύτερη απόδοση του λειτουργικού ακόμη και στην λειτουργία των προεγκατεστημένων εφαρμογών με τους χρόνους εκκίνησης να έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι γλώσσες που υποστηρίζει η έκδοση 1.3, είναι οι εξής: , Βουλγαρικά, Καταλανικά, Κινέζικα (παραδοσιακά), Κροατικά, Τσέχικα, Ολλανδικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ελληνικά, Ουγγαρικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά (Βραζιλίας), Ρουμανικά, Ρωσικά, Σερβικά ( Λατινικά ), Σλοβακικά, Ισπανικά και Τουρκικά.
Για τους προγραμματιστές υπάρχουν διαθέσιμα τα εξής εργαλεία: WebGL , asm.js και WebAudio, πολύ χρήσιμα βοηθήματα για την ανάπτυξη παιχνιδιών. 

Μια «τεράστια» ενημέρωση λίγο πριν δούμε το Fifrefox OS 2.0 το οποίο ενδέχεται να δώσει μια νέα εμφάνιση στο όλο mobile λειτουργικό σύστημα. 

Πηγή: myphone.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr