current views are: 3

28 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση13:42

Οι εναλλακτικές δωρεάν λύσεις του Microsoft Word

Το Microsoft Word είναι ο πιο διαδεδομένος επεξεργαστής αρχείων κειμένου στην αγορά, μέρος της σουίτας του Office και σίγουρα ο πληρέστερος σε σχέση με άλλες λύσεις.

Δημοσίευση 13:42’
αρθρο-newpost

Το Microsoft Word είναι ο πιο διαδεδομένος επεξεργαστής αρχείων κειμένου στην αγορά, μέρος της σουίτας του Office και σίγουρα ο πληρέστερος σε σχέση με άλλες λύσεις.

Το Microsoft Word είναι ο πιο διαδεδομένος επεξεργαστής αρχείων κειμένου στην αγορά, μέρος της σουίτας του Office και σίγουρα ο πληρέστερος σε σχέση με άλλες λύσεις.

Ωστόσο, όλες αυτές οι δυνατότητες του δεν χρειάζονται σε όλους και η τιμή του είναι κάπως τσιμπημένη για κάποιον που δεν θα το αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό.

Πέντε εναλλακτικές δωρεάν λύσεις για διάφορα λειτουργικά, αλλά και online υπηρεσίες, για να δημιουργήσετε και επεξεργαστείτε αρχεία κειμένου από τον browser σας σε όλα τα λειτουργικά.

1. LibreOffice (Windows, Mac OS X, Linux)

Το LibreOffice είναι ο καλύτερος αντικαταστάτης του Microsoft Office και η εφαρμογή Writer θα καλύψει τον χρήστη του Microsoft Word στις περισσότερες λειτουργίες.

Αισθητικά είναι κάπως παλιομοδίτικο, ενώ έρχεται με όλα τα χαρακτηριστικά που πρόκειται να χρειαστεί ο χρήστης, όπως η αυτόματη αποθήκευση, η αλλαγή του εντοπισμού και σχολιασμός. Ειδικά όσοι χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του Word, δε θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

2. Google Drive (Web)

To Google Drive βελτιώνεται συνεχώς, και έχει αισθητές ομοιότητες με το Word της Microsoft, αλλά και το διαδικτυακό Office Online. 
Η προσπάθεια της Google ξεκίνησε ως ένας online αντικαταστάτης του Word, αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε ως ένας online αποθηκευτικός χώρος με τις κατάλληλες δυνατότητες για online collaboration και ταυτόχρονη επεξεργασία αρχείων από πολλούς χρήστες.
Υπάρχει συμβατότητα με τα αρχεία του Microsoft Office, είναι δωρεάν και συνεργάζεται άψογα με τις άλλες υπηρεσίες της Google.

3. AbiWord (Windows, Linux)

Ο AbiWord είναι ένα από τους λίγους επεξεργαστές κειμένου που δεν είναι ενσωματωμένος σε κάποια σουίτα γραφείου, αλλά αυτόνομος. Αισθητικά παραμένει πολύ πίσω, αλλά στο ζητούμενο που είναι η επεξεργασία αρχείων κειμένου τα καταφέρνει περίφημα.

Επίσης προστέθηκε πρόσφατα ένα online συστατικό που ονομάζεται AbiCollab για να καταστήσει ευκολότερη την αποθήκευση εγγράφων στο Web για συνεργασία με άλλους χρήστες.

Το AbiWord υποστηρίζει ορθογραφικό και γραμματικό έλεγχο, templates, υποσημειώσεις και γενικότερα ό,τι χρειαστεί ο χρήστης, ενώ το minimal περιβάλλον το κάνει κατάλληλο για παλαιούς υπολογιστές.

4. Zoho Docs (Web)

Το Zoho Docs μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο η online σουίτα γραφείου της Google, αλλά στην πραγματικότητα είναι από τις πρώτες προτάσεις στον χώρο και πιο ολοκληρωμένο σε ορισμένους τομείς.

Έχει καλύτερο επεξεργαστή κειμένου από το Google Docs, μαζί με καλύτερα εργαλεία υποστήριξης των πελατών, κάνοντας έτσι μια λύση all-in-one που μπορεί να τρέξει μέσω ενός browser. Επίσης, όπως προτάσσουν το πνεύμα της εποχής, ο χρήστης παίρνει 5GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο.

Επίσης, το Zoho Docs έχει ένα καθαρό και φιλικό περιβάλλον εργασίας, το οποίο διαχειρίζεται μέσω του Word σε στυλ μενού με καρτέλες κατά μήκος του πάνω μέρος της οθόνης, μοιάζει περισσότερο με ένα πρόγραμμα desktop, αλλά δεν έχει την εκτενή συλλογή του Google Web Fonts.

5. Scribus (Windows, Mac OS X, Linux)

Το Scribus είναι επίσημα ένα επιτραπέζιο εκδοτικό πακέτο αλλά και μια ελεύθερη επιλογή για εκείνους που χρειάζονται μια αντικατάσταση Word με πιο προηγμένες δυνατότητες, όπως είναι η δημιουργία αφισών, φυλλαδίων, ενημερωτικών δελτίων και άλλα παρόμοια. Έχει ένα διαφορετικό τρόπο εργασίας που όταν τον μάθετε, θα σας ανταμείψει με τις δυνατότητές του.


σχετικα αρθρα