current views are: 2

15 Μαΐου 2015
Δημοσίευση20:01

Αγωγές της Ericsson στην Apple

Αγωγές κατά της Apple κατέθεσε η Ericsson σε μια διαμάχη που αφορά στα διπλώματα ευρεσιτεχνιών.

Δημοσίευση 20:01’
αρθρο-newpost

Αγωγές κατά της Apple κατέθεσε η Ericsson σε μια διαμάχη που αφορά στα διπλώματα ευρεσιτεχνιών.

Αγωγές κατά της Apple κατέθεσε η Ericsson σε μια διαμάχη που αφορά στα διπλώματα ευρεσιτεχνιών.

H σουηδική εταιρεία υποστηρίζει ότι η Apple συνεχίζει να χρησιμοποιεί ευρεσιτεχνίες της σε 3 διαφορετικές χώρες, χωρίς να έχει τις απαραίτητες νόμιμες άδειες.

Η Ericsson υποστηρίζει ότι είχε κάνει πρόταση στην Apple για διεξαγωγή συνομιλιών με σκοπό την επίλυση του ζητήματος, ωστόσο η προθεσμία έχει πλέον λήξει. Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Apple δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε ουδεμία ανακοίνωση ή σχόλιο επί του θέματος.

«Οι τεχνολογίες μας χρησιμοποιούνται σε πολλά χαρακτηριστικά και λειτουργίες των συσκευών επικοινωνίας του σήμερα», δήλωσε ο Κασίμ Αλφαλαχί, υπεύθυνος πνευματικής ιδιοκτησίας της Ericsson. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, ενώ δήλωσε «αισιόδοξος» ότι τα δικαστήρια θα βοηθήσουν ώστε να ληφθεί μια «δίκαιη» απόφαση.

Το θέμα αφορά σε τεχνολογίες της Ericsson που έχουν σχεδιαστεί για φορητές συσκευές δεύτερης και τέταρτης γενιάς. Πρόκειται για ευρεσιτεχνίες που αφορούν στην αναπαραγωγή βίντεο στις φορητές συσκευές, καθώς και τον σχεδιασμό των τσιπ. H Ericsson κατέχει τα δικαιώματα για τουλάχιστον 35.000 ευρεσιτεχνίες που αφορούν σε τεχνολογίες φορητών συσκευών.

Τον Φεβρουάριο, η Ericsson είχε καταθέσει αγωγή κατά της εταιρείας στις ΗΠΑ, σε απάντηση στις καταγγελίες που είχε υποβάλει η Apple σχετικά με την πολυπλοκότητα των διπλωμάτων τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών.

Το 2014, η κατασκευάστρια εταιρεία φορητών συσκευών Samsung είχε αναγκαστεί να πληρώσει στην Ericsson το ποσό των 570 εκατομμυρίων ευρώ για τον τερματισμό διαμάχης που αφορούσε και πάλι σε τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, εάν οι δικαστικές αποφάσεις ληφθούν υπέρ της Ericsson, τότε η Apple θα αναγκαστεί να καταβάλει ετησίως το ποσό των 625 εκατομμυρίων ευρώ στη σουηδική εταιρεία.

O πόλεμος της «πατέντας» συνεχίζεται…


σχετικα αρθρα