ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΗΠΑ: Διαδικτυακή ασφάλεια σε εμβρυακή μορφή!

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2010, 13:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Διαδικτυακή ασφάλεια σε εμβρυακή μορφή!
Facebook Twitter Whatsapp

Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη για να εγκαταστήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήματα ικανά να μπλοκάρουν τις διαδικτυακές επιθέσεις στο σύνολό τους.

Θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμη για να εγκαταστήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ συστήματα ικανά να μπλοκάρουν τις διαδικτυακές επιθέσεις στο σύνολό τους.

Καθώς το τμήμα διαδικτυακής ασφάλειας κινείται μεθοδικά για να καταστήσει σε μεγάλο ποσοστό ασφαλή τα 2.400 δικτυακά κέντρα που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση από εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι ειδικοί εκφράζουν φοβίες ότι η χρονοβόρα διαδικασία υιοθέτησης νέων πολιτικών ασφάλειας μέχρι να λειτουργήσει ικανοποιητικά, η εκάστοτε τεχνολογία θα έχει ξεπεραστεί.

Το τμήμα το οποίο είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των κυβερνητικών συστημάτων, εκτός των στρατιωτικών, κινείται με αργούς ρυθμούς σχετικά με τις αναβαθμίσεις των συστημάτων για την προστασία τους με χρήση λογισμικών ανίχνευσης και παρεμπόδισης των επιθέσεων.

Η πρόοδος είναι αρκετά αργή λόγω πολλών παραγόντων όπως η πολυπλοκότητα των συμβολαίων που πρέπει να συνταχθούν και να υπογραφούν με τους διαδικτυακούς παρόχους, η αργή ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών καθώς και ζητήματα ιδιωτικότητας και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων των υπαλλήλων.

Η σειρά δημοσιεύσεων πάνω από 250.000 ευαίσθητων διπλωματικών εγγράφων και δεδομένων του WikiLeaks, υπογραμμίζει το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουν χιλιάδες υπηρεσίες που διαχειρίζονται απόρρητα και εμπιστευτικά δεδομένα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παραβίαση του WikiLeaks προσέβαλε το απόρρητο στρατιωτικό δίκτυο της κυβέρνησης των ΗΠΑ το οποίο αποτελεί όχι μόνο αποτυχία του προσωπικού των κυβερνητικών υπηρεσιών, αλλά και λαμπρό παράδειγμα τεχνολογικής αποτυχίας της κυβέρνησης.

Αναμένουμε για τα νέα μέτρα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν οι κυβερνητικές υπηρεσίες τόσο των ΗΠΑ όσο και των υπολοίπων χωρών του κόσμου, γιατί ας μη γελιόμαστε, οι περισσότερες μυστικές υπηρεσίες είναι ευπαθείς.
Το μεγάλο στοίχημα είναι το κατά πόσο θα διασφαλιστεί επιτυχώς το σημαντικότερο αγαθό των μυστικών υπηρεσιών, η πληροφορία.

Πηγή: SecNews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις