ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σπάνε ρεκόρ οι πωλήσεις του World of Warcraft: Cataclysm

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2010, 12:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπάνε ρεκόρ οι πωλήσεις του World of Warcraft: Cataclysm
Facebook Twitter Whatsapp

Πάνω από 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα πούλησε την πρώτη ημέρα πώλησής του το νέο expansion του World of Warcraft.

Πάνω από 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα πούλησε την πρώτη ημέρα πώλησής του το νέο expansion του World of Warcraft.

Σπάει τα ταμεία το Cataclysm, το νέο expansion του δημοφιλέστατου MMORPG World of Warcraft, έχοντας σημειώσει πωλήσεις 3,3 εκατομμυρίων αντιτύπων την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, Activision/ Blizzard, πρόκειται για το πιο γρήγορα πωλούμενο παιχνίδι που βγήκε ποτέ (αν ληφθούν υπόψιν οι αγορές μέσω download), παίρνοντας τον εν λόγω «τίτλο» από το προηγούμενο expansion, Wrath of the Lich King, που είχε κυκλοφορήσει το 2008.

Κάτι αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι έχουν αυξηθεί πολύ οι αριθμοί αυτών που προτιμούν να κατεβάσουν το παιχνίδι από το Ίντερνετ (καταβάλλοντας το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο) παρά να το αγοράσουν από «κλασικά» καταστήματα.

Η εταιρεία διευκόλυνε τη διαδικασία απόκτησης του παιχνιδιού από τους χρήστες επιτρέποντας την προ-φόρτωσή του στους υπολογιστές των gamers πριν την ημέρα κυκλοφορίας του (7 Δεκεμβρίου), οπότε το μόνο που απαιτούνταν από τον παίκτη για να παίξει ήταν η αγορά ενός «κλειδιού» ενεργοποίησης.

Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παίζουν World of Warcraft, οι μισοί εκ των οποίων βρίσκονται σε χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις