ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φτιάξτε εντελώς δωρεάν μια ιστοσελίδα

Δημοσίευση 27 Δεκεμβρίου 2010, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φτιάξτε εντελώς δωρεάν μια ιστοσελίδα
Facebook Twitter Whatsapp

Σκέφτηκες ποτέ τι καλά θα ήταν, αν είχες δική σου ιστοσελίδα;

Σκέφτηκες ποτέ τι καλά θα ήταν, αν είχες δική σου ιστοσελίδα;

Ναι, για στατική website μιλάω κι όχι για Blog.

Σίγουρα ένα πράγμα (απο τα πολλά) που θα σε σταμάτησε, να ήταν οι λιγοστές γνώσεις σου πάνω στο πώς φτιάχνουν μια ιστοσελίδα, μπορεί η κάποια σχετική άγνοια πάνω στην γλώσσα HTML, ίσως το πού θα την φιλοξενήσεις, και τέλος, το συνολικό κόστος.

Η ιστοσελίδα αυτή, θα μπορούσε να φτιαχτεί για διάφορους λόγους, όπως,

για να προβάλει κάποιος μια μικρή επιχείρηση, κάποια ομαδική δουλειά, για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, η για να ανακοινώσει-διαφημίσει κάτι. Άπειρες οι εφαρμογές και οι ιδέες.
Θα σου δείξω σήμερα, (πάντα για όσους ενδιαφέρονται φυσικά) δίχως να γνωρίζεις τίποτε απο HTML, CSS, Flash, κ.λ.π.

Ορίστε παρακάτω μια λίστα, απο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Web Services τα οποία μας επιτρέπουν να φτιάξουμε πανέμορφες και επαγγελματικού επιπέδου websites πανεύκολα, και το σπουδαιότερο, ΔΙΧΩΣ τα αποκρουστικά διαφημιστικά ή τα γνωστά σε όλους μας και ενοχλητικότατα pop-ups, και όπως είπα, δίχως καθόλου τεχνικές γνώσεις.

Weebly
Το Weebly είναι ένα απλό μεν σε χρήση, μα πανύσχυρο Drag & Drop Website Editor που σε βοηθάει να στήσεις πανεύκολα ένα δωρεάν Website ή ένα blog. Μπορείς να ανεβάσεις Videos, εικόνες, χάρτες, slideshows, διάφορα files, να φτιάξεις forums, παιχνίδια, RSS feeds, και οποιοδήποτε HTML κώδικα, με απλό embed με ένα απλό τράβηγμα του ποντικιού σου. Προσφέρει πάρα πολλά και professional designs για να διαλέξει κανείς.

Σε κάθε σελίδα, θα βλέπεις την φράση: “create a free website with weebly” σαν link-διαφήμιση, στο τέλος κάτω χαμηλά της ιστοσελίδας, και θα αποκτήσεις εντελώς δωρεάν ένα subdomain στη μορφή: yourwebsitename.weebly.com, και που στη θέση του “yourwebsitename” θα είναι το όνομα που εσύ θα επιλέξεις για την σελίδα σου.
Δές το DEMO,  την σελίδα που έφτιαξα για δοκιμή, ώστε να πάρεις μια ιδέα του τι μπορείς να κάνεις: aaton.weebly.com

Μπορείς φυσικά ανά πάσα στιγμή να αγοράσεις ένα Ρro account ως upgrade για ένα μικρό ποσόν, η να αγοράσεις ένα εντελώς δικό σου domain.

Yola (πρώην synthasite)

Το Yola σε βοηθάει να στήσεις ένα website γρήγορα, προσφέροντάς σου δωρεάν hosting για το website σου. Προσφέρει δυνατότητα drag & drop, κάτι που το καθιστά ακόμη πιο εύκολο στην χρήση του.
Μπορείς να προσθέσεις Φωτογραφίες, videos ,widgets , κ.λ.π. με ένα απλό τράβηγμά τους με το ποντίκι, απο μια λίστα που scrollάρει και που εμφανίζεται ενώ στήνεις την σελίδα σου.
Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα απο πολλά professional templates.
Έχει πολλές επιλογές επίσης, όπως, Picnik Image Editor , WYSIWYG drag & drop , HTML editor , κ.ά.
Σου προσφέρει δωρεάν ένα Yola subdomain, π.χ., sitename.yolasite.com

Jimdo

Το Jimdo είναι άλλο ένα πανεύκολο και πανίσχυρο website builder εργαλείο. Σε βοηθάει να στήσεις πανεύκολα την ιστοσελίδα σου. Προσφέρει 500 MB αποθηκευτικό χώρο, που μπορεί να συγκριθεί με 12.500 φωτογραφίες, εύκολο στον χειρισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δικό σου layout , κ.ά.
Μπορείς ασφαλώς, όπως και στα προηγούμενα, να προσθέσεις φωτογραφίες, videos, RSS feeds , κ.λ.π .
Κάνοντας upgrade σε Jimdo Pro, μπορείς να χρησιμοποιήσεις εντελώς δικό σου domain name (αντί για το δωρεάν: site.jimdo.com).

Αυτά τα ολίγα, και αν κάπου δυσκολευτείς, κάνε μια ερώτηση στα σχόλια.
Καλές γιορτές, καλή χρονιά σε όλους, και καλή επιτυχία σε όλους όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν κάτι δικό τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr