ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Λας Βέγκας - Οι τάσεις στη διεθνή αγορά ηλεκτρονικών

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2011, 11:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λας Βέγκας - Οι τάσεις στη διεθνή αγορά ηλεκτρονικών
Facebook Twitter Whatsapp

Περισσότεροι από 55 εκατ. υπολογιστές-ταμπλέτες αναμένεται να πουληθούν διεθνώς το 2011, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Gartner.

Περισσότεροι από 55 εκατ. υπολογιστές-ταμπλέτες αναμένεται να πουληθούν διεθνώς το 2011, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών Gartner.

Έτσι, δεν είναι παράξενο που περισσότερες από 100 εταιρίες από όλο τον κόσμο αναμένεται να παρουσιάσουν νέους υπολογιστές-ταμπλέτες στην φετινή έκθεση του Λας Βέγκας (Consumer Electronics Show), την πρώτη και σημαντικότερη του έτους στο χώρο των ηλεκτρονικών.

Οι πιο «έξυπνες» συσκευές (φορητές, για σπίτια και αυτοκίνητα), που επιτρέπουν τη συνεχή διασύνδεση του χρήστη, όπου κι αν βρίσκεται, βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης, που άρχισε την Πέμπτη, με την συμμετοχή άνω των 2.600 εκθετών. Μια νέα γενιά smartphones, ακόμα πιο λεπτών laptops και πιο εμπλουτισμένων tablets, καθώς επίσης νέων τρισδιάστατων (3D) τηλεοράσεων, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

Φούρνοι που «κατεβάζουν»συνταγές από το διαδίκτυο και αυτοκίνητα που επιτρέπουν στον χρήστη να μιλά στο «έξυπνο» κινητό του μέσω φωνητικών εντολών, είναι μεταξύ αυτών που τραβάνε ήδη την προσοχή του κοινού.

Εξάλλου, ο «γάμος» της τηλεόρασης και του Ίντερνετ είναι η νέα διεθνής τάση που κερδίζει έδαφος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο Λας Βέγκας. Μέχρι το 2014 εκτιμάται ότι οι μισές τηλεοράσεις που θα πουλιούνται διεθνώς, θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η τρισδιάστατη τηλεόραση - μη ή χωρίς ειδικά 3D γυαλιά παρακολoύθησης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr