ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κατακόρυφη μείωση του spam διεθνώς

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2011, 13:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατακόρυφη μείωση του spam διεθνώς
Facebook Twitter Whatsapp

Ξαφνική μείωση των επιπέδων του spam σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Ξαφνική μείωση των επιπέδων του spam σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Κανείς δεν τα συμπαθεί (για την ακρίβεια, όλοι τα μισούν), αλλά είναι…πανταχού παρόντα: ο λόγος για τα spam/ junk emails, τα οποία πολύ συχνά εκτός από ενόχληση αποτελούν και κίνδυνο ασφαλείας, μια και λειτουργούν ως «οχήματα» για ιούς, worms και malware γενικότερα.

Ωστόσο, φαίνεται πως τους τελευταίους μήνες η κατάσταση όσον αφορά το spam διεθνώς βαίνει προς το καλύτερο, καθώς σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση των επιπέδων του από τον Αύγουστο- συγκεκριμένα, υπήρξε μία σταθερή πτώση από τον Αύγουστο ως το Δεκέμβριο, ενώ τα Χριστούγεννα η πτώση ήταν μεγάλη και…απότομη.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 200 δισεκατομμύρια μηνύματα στέλνονταν κάθε ημέρα τον Αύγουστο, και 50 δισεκατομμύρια το Δεκέμβριο. Επίσης, εντός της γιορτινής περιόδου τρεις από τους μεγαλύτερους «παραγωγούς» spam σταμάτησαν τη δραστηριότητά τους, ενώ πολλά botnets (δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την αποστολή spam - ενδεικτικά, ένα botnet, το 'Rustock', στο ζενίθ της δραστηριότητάς του ήταν υπεύθυνο για την αποστολή του 47-48% του συνόλου παγκοσμίως, ενώ το Δεκέμβρη έστελνε μόλις το 0,5%) κατέστησαν ανενεργά.

Οι λόγοι για αυτή την πτώση είναι προς το παρόν άγνωστοι, αλλά οι ειδήμονες επί του θέματος προειδοποιούν πως πρόκειται μάλλον για μία προσωρινή μείωση, ενώ κάποιοι εκτιμούν πως ίσως να πρόκειται απλά για ένα «διάλειμμα» για αναδιοργάνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr