ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ZTE V9 Pad - το φθηνότερο tablet στην Ελληνική αγορά

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2011, 10:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ZTE V9 Pad - το φθηνότερο tablet στην Ελληνική αγορά
Facebook Twitter Whatsapp

Το ZTE V9 είναι το φθηνότερο επώνυμο tablet που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Έχει τα καλά του και τα κακά του, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review μας.

Το ZTE V9 είναι το φθηνότερο επώνυμο tablet που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Έχει τα καλά του και τα κακά του, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στο αναλυτικό review μας.

Η επανάσταστη που έφερε το iPad είναι οριστική και σε καμμία περίπτωση δεν είναι κάτι που έτυχε. Η συσκευή της Apple κατάφερε να αλλάξει εντελώς τον κόσμο της τεχνολογίας και πλέον όλοι προσπαθούν να έχουν τη δική του “ταμπλέτα”.

Το V9, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά από το δίκτυο του Cosmote, δε προσπαθεί να ανταγωνιστεί το iPad, αλλά να απευθυνθεί σε ένα κοινό που θέλει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχει η συσκευή της Apple και κοστίζει πολύ λιγότερο από το αντίστοιχων λειτουργικών, Galaxy Tab της Samsung.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του ZTE V9

Διαστάσεις: 192x110x12.6

Βάρος: 392 γραμμάρια

Οθόνη: 7’’, 800x480

Λειτουργικό: Android 2.1

Επεξεργαστής: Qualcomm MSM7227 600MHz,

Μνήμη: 512MB

Κάμερα: 3Mpixel

Συνδεσιμότητα: Wifi 802.11n, Bluetooth 2.1, 3G (HSDPA/HSUPA)

Εξωτερική εμφάνιση

Το V9 είναι αρκετά μικρό σε μέγεθος, ζυγίζοντας ελάχιστα κάτω από 400 γραμμάρια. Η ποιότητα κατασκευής είναι ικανοποιητική, αν και τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί κάποιος να βρει. Πάντως, δε νοιώθει κάποιος ότι δεν έχει προσεχθεί σαν προϊόν. Η πρόσοψη καλύπτεται κατά κύριο λόγο από την οθόνη διαγωνίου 7’’ και ανάλυσης 800x480 pixel. Η ανάλυση αυτή είναι συνηθισμένη για smartphones με λειτουργικό Android, αν και δε συναντάτε συχνά σε οθόνες αυτών των διαστάσεων. Τα εικονίδια και τα γράμματα φαίνονται καθαρά και δεν εντοπίζει κάποιος «πιξέλιασμα».

Πάνω από την οθόνη βρίσκεται η μια από τις δυο κάμερες που διαθέτει η συσκευή, με τη δεύτερη να είναι ακριβώς στο πίσω μέρος. Η πρώτη χρησιμοποιείται για λόγους video conference και video κλήσεων –αφού το tablet μπορεί να λειτουργήσει και σαν κανονικό τηλέφωνο- και η δεύτερη για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπιση. Η ποιότητας της μπροστινής κάμερας είναι κατώτερη του μετρίου και απλά κάνει τη δουλειά της. Η πίσω κάμερα, ανάλυσης 3Mpixel, δεν έχει φλας και έτσι σε κατάσταση χαμηλού φωτισμού δε μπορεί σχεδόν να χρησιμοποιηθεί. Σε συνθήκες φωτισμού δωματίου, η ποιότητα της εικόνας, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο βίντεο, είναι πολύ μακρυά από το να χαρακτηρισθούν καλές. Σε εξωτερικό χώρο με φυσικό φως, τα καταφέρνει πάντως καλύτερα. Το software που διαθέτει το λειτουργικό για τον έλεγχο της κάμερας, προσφέρει πάντως αρκετές δυνατότητες ρύθμισης, όπως ισορροπία λευκού, αποφυγή λωρίδων, τρια εφέ χρώματος και επιλογή ISO μεταξύ τεσσάρων τιμών. Επίσης, προσφέρονται πέντε επίπεδα για τη ρύθμιση της οξύτητας, της αντίθεσης και της «χρωματικής καθαρότητας». Η εστίαση από πλευράς φακού γίνεται αυτόματα. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι οι φωτογραφίες αποθηκεύονται με geotagging στοιχεία, τα οποία μαζεύει η συσκευή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr