ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κέντρο Διαδικτυακής Προστασίας σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2011, 13:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κέντρο Διαδικτυακής Προστασίας σχεδιάζουν οι ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να επενδύσουν 1,5 δις δολάρια για την ίδρυση ενός Κέντρου Διαδικτυακής Προστασίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, οι Η.Π.Α. είναι έτοιμες να επενδύσουν 1,5 δις δολάρια για την ίδρυση ενός Κέντρου Διαδικτυακής Προστασίας.

Οι εγκαταστάσεις αυτού του νέου χώρου θα βρίσκονται στην Πολιτεία Utah, γεγονός που θα εκτοξεύσει την αναγνωρισιμότητα της, καθώς επίσης και τις θέσεις εργασίας στον τομέα των κατασκευών.

Όπως υποστηρίζει εκπρόσωπος του έργου, 5.000 έως 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και έπειτα από την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρχουν 100 έως 200 μόνιμες θέσεις, υψηλόμισθων υπαλλήλων.

Το νέο κέντρο Utah Data Center, όπως επίσημα ονομάζεται, θα ελέγχει τη ροή των ευαίσθητων δεδομένων και θα συμβάλει στην προστασία απέναντι σε διαδικτυακές απειλές. Πολλοί έχουν ήδη βγάλει ψευδώνυμο και το ονομάζουν “Spy Center”.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος η προστασία των δεδομένων είναι ένα άκρως σημαντικό ζήτημα προς επίλυση, καθώς αντιμετωπίζουμε καθημερινά ηλεκτρονικές απειλές που μπορεί να βλάψουν την οικονομία, την άμυνα και αρκετά σημαντικούς τομείς.

Το κέντρο προστασίας χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο στρατιωτικό project που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. Η πολιτεία Utah επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες 37, καθώς έχει χαμηλά κόστη ενέργειας, βελτιωμένη υποδομή για υπηρεσίες διαδικτύου, πολλές εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία λογισμικού, αλλά επίσης και την εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά σημεία, όπως το αεροδρόμιο.

Τα κτίρια του νέου κέντρου θα χωρίζονται ως εξής: 100.000 τ.μ. θα είναι ο χώρος όπου θα στηθεί το Κέντρο Δεδομένων (Data Center) και 900.000 τ.μ. θα καλύπτει ο χώρος όπου θα φιλοξενούνται οι τεχνικοί και η Διοίκηση. Επιπλέον το κτίριο θα παράγει μόνο του την ενέργεια που θα καταναλώνει.

Το νέο Κέντρο Διαδικτυακής Προστασίας στη Utah μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία έργα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr