ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΤΕ: Πρόγραμμα επαναδιάθεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2011, 12:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΟΤΕ: Πρόγραμμα επαναδιάθεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών
Facebook Twitter Whatsapp

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σχολεία προσέφερε ο ΟΤΕ και τη χρονιά που πέρασε.

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό σε φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και σχολεία προσέφερε ο ΟΤΕ και τη χρονιά που πέρασε.

Συνεχίζοντας με επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα επαναδιάθεσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο ΟΤΕ συμβάλλει τόσο στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος όσο και στην εξοικείωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με την τεχνολογία.

Από το 2006, που ξεκίνησε το πρόγραμμα αυτό, μέχρι και σήμερα, ο ΟΤΕ έχει διαθέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό σε περισσότερους από 170 φορείς, ανταποκρινόμενος στη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων που δέχεται. Μόνο το 2010, διατέθηκαν 55 υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός σε διάφορους φορείς που επιτελούν κοινωνικό έργο, όπως το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας "Φιλική Φωλιά", το Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης "Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ", η δ' Μονάδα Υποκατάστασης του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), καθώς και σε σχολεία, όπως το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Πατήσια. Το πρόγραμμα δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την ουσιαστική συμβολή των εργαστηρίων του ΟΤΕ, όπου οι Η/Υ συντηρούνται και επισκευάζονται.

Από το 2009, στο πρόγραμμα συμμετέχουν ενεργά και οι Τηλεπικοινωνιακές Περιφέρειες του ΟΤΕ σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Ηράκλειο, οι οποίες και διαθέτουν με τη σειρά τους Η/Υ σε φορείς απ' όλη την Ελλάδα. Η επαναδιάθεση Η/Υ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΤΕ με τίτλο "Σχέση Ευθύνης" και φέρνει κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη σε επαφή με την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr