ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Gadget για κορίτσια το Kinect;

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2011, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Gadget για κορίτσια το Kinect;
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ίδιος ο CEO της Microsoft μάλλον θα προξένησε… πονοκέφαλο στο τμήμα marketing της Microsoft, αφού σε πρόσφατη δήλωση του «ζωγράφισε» το Kinect ως «ένα gadget για έφηβα κορίτσια»!

Ο ίδιος ο CEO της Microsoft μάλλον θα προξένησε… πονοκέφαλο στο τμήμα marketing της Microsoft, αφού σε πρόσφατη δήλωση του «ζωγράφισε» το Kinect ως «ένα gadget για έφηβα κορίτσια»!

Στη σύγχρονη γενιά κονσολών, που λόγω επιδόσεων και δυνατοτήτων συχνά κλέβουν τα φώτα της δημοσιότητας από το πρωτοπόρο στον τομέα του, Wii, η νέα τάση του «motion gaming» έχει δυο χαρακτηριστικούς εκφραστές: το Move της Sony και το Kinect της Microsoft. Αμφότερα αποτελούν διαφορετικές προσεγγίσεις στο ίδιο θέμα, αμφότερα προσπαθούν να «κερδίσουν» το καταναλωτικό κοινό, και να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να τα προτιμήσει. Έτσι, σίγουρα δεν είναι προς συμφέρον καμίας εκ των δυο εταιριών να «στιγματιστούν» τα νέα gadgets τους ως «αξεσουάρ για μια και μόνο συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών».

Δυστυχώς, όμως, προφανώς άθελα του, ο ίδιος ο CEO της Microsoft πρόσφατα έκανε ακριβώς αυτό – και το πιθανότερο είναι πως, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, απλά δεν ολοκλήρωσε σωστά κάποιο σκεπτικό του, με αποτέλεσμα η φράση του να παίρνει… εντελώς διαφορετικό νόημα. Βλέπετε, μιλώντας στη USA Today, και περιγράφοντας το πώς το Xbox 360 είναι μια «οικογενειακή υπόθεση» και όχι «απλά μια κονσόλα» (δηλαδή, τα… τυπικά και αναμενόμενα που θα περίμενε κανείς για την προώθηση μιας κονσόλας), συμπλήρωσε πως (Σημ.: σε ελεύθερη απόδοση) «όπως τα δεκαπεντάχρονα αγόρια σήμερα λένε `θέλω ένα Xbox`, έτσι θέλουμε να είναι ενθουσιασμένα τα 15χρονα κορίτσια για το Kinect, και δεν κάναμε αρκετά καλή δουλειά στο να προσελκύσουμε ένα μεγάλο και ποικίλο εύρος αγοραστών».

Έτσι, αυτό το σχόλιο του Steve Ballmer μπορεί να ερμηνευτεί και ως χαρακτηρισμός του Kinect για συγκεκριμένο κοινό, ως… «ένα αξεσουάρ για κοριτσάκια», αφού, όπως ο ίδιος είπε, «τα αγοράκια προτιμάνε το ίδιο το Xbox». Και αν, όντως, «το Kinect είναι για κοριτσάκια»… γιατί να το προτιμήσει ο έφηβος που θέλει να παίξει Call of Duty, ή ο 25χρονος άντρας που ενδιαφέρεται περισσότερο για τίτλους όπως η σειρά των Mass Effect; Το Kinect –όπως και το Move- δεν είναι ούτε… «G.I.Joe» ούτε «Barbie Fashion Faery Tale», οπότε γιατί να στιγματίζεται έτσι;

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr