ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

''Αναβαθμίζει'' τη μηχανή αναζήτησης η Google

Δημοσίευση 11 Μαρτίου 2011, 14:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
''Αναβαθμίζει'' τη μηχανή αναζήτησης η Google
Facebook Twitter Whatsapp

Η Google προχωρά σε αλλαγές που αφορούν στην μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, με σκοπό τη βελτίωση της ''ποιότητας'' των αποτελεσμάτων αυτής.

Η Google προχωρά σε αλλαγές που αφορούν στην μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, με σκοπό τη βελτίωση της ''ποιότητας'' των αποτελεσμάτων αυτής.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βελτιώνει τους αλγόριθμους αναζήτησης ώστε να ευνοούνται στην κατάταξη των αποτελεσμάτων οι ιστοσελίδες που εκθέτουν και αναλύουν σε βάθος τα θέματα που αντιστοιχούν στις λέξεις 'κλειδιά'. Ο στόχος είναι να 'αποκλειστούν' οι ιστοσελίδες ''χαμηλής ποιότητας'', δηλαδή εκείνες που λειτουργούν ως ''φάρμες περιεχομένου'' με αποκλειστικό σκοπό την αναρρίχησή στα αποτελέσματα αναζητήσεων.

Σύμφωνα με τη Google ένα τέτοιο 'ρηχό' υλικό δεν μπορεί να είναι χρήσιμο για το κοινό. ''Είναι σημαντικό το να ανταμείβονται οι υψηλής ποιότητας ιστότοποι και αυτό ακριβώς θα συμβεί με αυτή την αλλαγή'', δήλωσαν χαρακτηριστικά τεχνικοί της Google σε blog spot.

Αρχικά, οι αλλαγές στο σύστημα θα ισχύσουν μόνο για τους χρήστες στις ΗΠΑ, αργότερα όμως θα επεκταθούν σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Google, θα επηρεαστεί το 12% των αναζητήσεων.

Η κίνηση αυτή της εταιρείας θεωρείται, εκτός των άλλων, ως μία προσπάθεια να βελτιωθούν οι σχέσεις της με τον Τύπο, καθώς στις αρχές του έτους η Google αντιμετώπισε επικρίσεις από εκδότες εφημερίδων και περιοδικών. Αυτές αφορούσαν στο γεγονός ότι μεγάλα δημοσιογραφικά Μέσα έβλεπαν να 'αγνοούνται' στα αποτελέσματα αναζήτησης προς όφελος ιστοσελίδων με φθηνό και μαζικής παραγωγής υλικό.

Ωστόσο, σε αυτή τη φάση η αποτελεσματικότητα αυτής της 'αναβάθμισης' λογισμικού δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις