ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κινητή τηλεφωνία: Ο πόλεμος του φάσματος!

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 17:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κινητή τηλεφωνία: Ο πόλεμος του φάσματος!
Facebook Twitter Whatsapp
Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει περίπου 270 εκατ. ευρώ σε έσοδα για τα τέσσερα τμήματα φάσματος που πρόκειται να επαναδειοδοτηθούν .Ποσό που θεωρείται υψηλό, ιδίως με βάση τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και την πτώση που παρατηρείται στα έσοδα του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας.
Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει περίπου 270 εκατ. ευρώ σε έσοδα για τα τέσσερα τμήματα φάσματος που πρόκειται να επαναδειοδοτηθούν .Ποσό που θεωρείται υψηλό, ιδίως με βάση τις σημερινές οικονομικές συνθήκες και την πτώση που παρατηρείται στα έσοδα του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας. Σημειώνεται πως τα τέσσερα τμήματα φάσματος στα 900 MHz που θα δημοπρατηθούν τα έχουν Vodafone και Wind (από 2×10 ΜHz η κάθε μία) με τη δεύτερη μάλιστα να μην έχει άλλο φάσμα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε όλες τις προτάσεις, πάντως, εμπλέκονται και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν ένα τμήμα 2×5 ΜHz, το οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί στην επικείμενη διαδικασία. Μόνο που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποια περιοχή φάσματος συχνοτήτων θα μεταφέρει τις επικοινωνίες του ο ελληνικός στρατός.

Και το πρόβλημα αυτό δύσκολα θα λυθεί πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακατανομής όλου του φάσματος συχνοτήτων στη χώρα μας, κάτι που εκτιμάται ότι στην καλύτερη περίπτωση θα έχει γίνει προς το τέλος του 2012.


Πηγή: εφημερίδα Ημερησία