ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Eπίθεση από hackers και στη Citibank!

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2011, 17:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eπίθεση από hackers και στη Citibank!
Facebook Twitter Whatsapp
Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πελατών της που βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πελατών της που βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η επίθεση αφορά το 1% περίπου των κατόχων πιστωτικών καρτών. Η τράπεζα δεν έχει ανακοινώσει πόσοι ακριβώς άνθρωποι έχουν πέσει θύματα των hackers, ο αριθμός τους πάντως υπολογίζεται σε δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες. Όσο για τα στοιχεία που υπεκλάπησαν, αυτά αφορούν ονοματεπώνυμα, αριθμούς λογαριασμών και στοιχεία επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του email. Η Citibank διευκρίνισε ότι οι hackers δεν απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία όπως ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, η ημερομηνία γέννησης, η λήξη της κάρτας ή ο κωδικός ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο με έντονη δραστηριότητα από την πλευρά των hackers. Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από το κύμα επιθέσεων εναντίον της Sony και το τελευταίο περιστατικό με θύμα τη Citibank είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι επιτήδειοι δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Πηγή: pcmagazine