ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Oι Αnonymous «χτυπούν» τουρκικά κυβερνητικά sites

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 17:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Oι Αnonymous «χτυπούν» τουρκικά κυβερνητικά sites
Facebook Twitter Whatsapp
Η ομάδα hackers Anonymous δήλωσε σήμερα πως ξεκίνησε DDoS (distributed denial of service) επιθέσεις σε τουρκικά κυβερνητικά sites.
Η ομάδα hackers Anonymous δήλωσε σήμερα πως ξεκίνησε DDoS (distributed denial of service) επιθέσεις σε τουρκικά κυβερνητικά sites. Ο λόγος της επίθεσης είναι η αντίδρασή τους ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για την εισαγωγή Internet filtering. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες μόνο ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

To site του Telekomünikasyon İletişim Başkanlığ, του φορέα ελέγχου του Internet που έχει σχεδιάσει το σχέδιο φιλτραρίσματος, δεν είναι προσβάσιμο.

Εκκινώντας τις επιθέσεις DDoS, οι Anonymous, πιθανώς να αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από αντίπαλες ομάδες hackers στην Τουρκία, οι οποίες απειλούν να χτυπήσουν με τη σειρά τους τα Anonymous sites, σύμφωνα με τις αναφορές. Το news site του Anonymous, για παράδειγμα, δεν ήταν προσβάσιμο σήμερα, ενώ η ομάδα δε δέχτηκε να προβεί σε κάποια δήλωση.

Στην Τουρκία, εντείνονται οι διαμαρτυρίες ενάντια στους νέους νόμους του Internet που θα τεθούν σε ισχύ από τις 22 Αυγούστου, και θα απαιτούν από τους χρήστες να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα διαθέσιμα φίλτρα προτού αποκτήσουν πρόσβαση στο Internet.

Σε έκκληση που έγινε στο Avaaz.org, ένα online forum για την κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα, οι επισκέπτες κάλεσαν την τουρκική Αρχή, γνωστή ως BTK, να αποσύρει τις όποιες ρυθμίσεις για το υποχρεωτικό φιλτράρισμα.

Σε online ανακοίνωσή τους, οι Anonymous αναφέρουν πως η τουρκική κυβέρνηση ανεβάζει τη λογοκρισία σε ένα νέο επίπεδο. Προσθέτει, επίσης, πως το νέο σύστημα φιλτραρίσματος θα καταστήσει δυνατή την καταγραφή δεδομένων σχετικά με τη δραστηριότητα οποιουδήποτε στο Internet.

Αν και στο Twitter οι Anonymous δήλωσαν πως τέσσερα sites στην Τουρκία είναι μη προσβάσιμα, τα δύο από αυτά (η Μετεωρολογική υπηρεσία και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας) λειτουργούν κανονικά.

Mάλιστα, τρεις "κυβερνοπειρατές" που πιστεύεται ότι είναι οι υπεύθυνοι της διεθνούς οργάνωσης "Ανώνυμοι" για την Ισπανία συνελήφθησαν από την ισπανική αστυνομία και κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών ιστοσελίδων.

Οι χάκερς που συνελήφθησαν στη Βαρκελώνη, τη Βαλένθια και την Αλμερία ήταν "ειδικοί", ικανοί να "κρυπτογραφούν" τις δοσοληψίες τους, εξήγησε ο Μανουέλ Βάσκεθ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ηλεκτρονικού εγκλήματος της ισπανικής αστυνομίας, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για να παρουσιάσει την επιχείρηση αυτή, την πρώτη εναντίον των "Ανώνυμων" στην Ισπανία.
Πηγή: inews.gr