ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μήνυση στη Google για το όνομα Chromebook

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 18:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μήνυση στη Google για το όνομα Chromebook
Facebook Twitter Whatsapp
Η εταιρεία ISYS Technologies μηνύει τη Google, ισχυριζόμενη πως τα Chromebook laptops της τελευταίας αποτελούν κλοπή δικού της trademark.
Η εταιρεία ISYS Technologies μηνύει τη Google, ισχυριζόμενη πως τα Chromebook laptops της τελευταίας αποτελούν κλοπή δικού της trademark. Μάλιστα, η εταιρεία αυτή ζήτησε από το περιφερειακό δικαστήριο της Utah, με δικαστική εντολή, να σταματήσει τη Google και τους συνεργάτες της από το να προβούν στην κυκλοφορία των laptops αργότερα μέσα στον μήνα.

Η εταιρεία ISYS κατέχει την Xi3 Corporation, μια θυγατρική η οποία τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε το ChromiumPC, ένα Desktop PC που τρέχει το Chrome OS. Η εταιρεία επιχείρησε να πατεντάρει το όνομα της συσκευής το προηγούμενο έτος, αλλά η Google αντέδρασε μιας και το όνομα ήταν σχεδόν ίδιο με το δικό της Chromium OS.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Google ήθελε αρχικά να ονομάσει τα Chromebooks, Speedbooks, αλλά άλλαξε το όνομα αφότου ανακάλυψε πως η επωνυμία Speedbook ήταν ήδη σε χρήση.

Ουσιαστικά, η αντιδικία έγκειται στο γεγονός πως το όνομα Chromebook είναι σχεδόν ίδιο με το ChromiumPC. Αν και αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί επίσης πως το ChromiumPC της ISYS είναι σχεδόν ίδιο με το Chromium OS της Google.

Η αλήθεια είναι, εξάλλου, πως φαίνεται πολύ πιο πιθανό να μπερδέψει κάποιος το όνομα Chromium PC με κάποιο προϊόν της Google, το οποίο είναι έτοιμο να διατεθεί στη αγορά, έστω και για τους κλασικούς λόγους αναγνωρισιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση, η εντύπωση που αποκομίζουμε είναι πως η Google έχει το "επάνω χέρι" στην υπόθεση αυτή.


ΠΗΓΗ: techout.gr