ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι «μυστικές» συνομιλίες Apple - Samsung

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 14:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι «μυστικές» συνομιλίες Apple - Samsung
Facebook Twitter Whatsapp
Η κλιμάκωση της νομικής διαμάχης μεταξύ της Apple και της Samsung έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στους αναλυτές της βιομηχανίας, με δεδομένο ότι οι δύο εταιρείες είναι κατά κάποιο τρόπο αλληλοεξαρτώμενες.
Η κλιμάκωση της νομικής διαμάχης μεταξύ της Apple και της Samsung έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη στους αναλυτές της βιομηχανίας, με δεδομένο ότι οι δύο εταιρείες είναι κατά κάποιο τρόπο αλληλοεξαρτώμενες. Τώρα, επιβεβαιώθηκε ότι - ενώ οι δικηγόροι της Apple επικρίνουν τη Samsung ως «αντιγραφέα» ολκής και η Samsung υποστηρίζει ότι η σχεδιαστική γλώσσα της, η οποία κατηγορείται για μιμητισμό, μπορεί να έχει βάση για μία ή δύο γενιές του hardware της Apple - υψηλόβαθμα στελέχη από τις δύο εταιρίες διεξάγουν μυστικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης, η απογοητευμένη δικαστής Lucy Koh αναρωτήθηκε γιατί η Samsung και η Apple δε μπορούν να τα βρουν. «Θα σας στείλω από ένα κουτί με σοκολάτες, ή ότι άλλο θέλετε» είπε ο δικαστής στους δικηγόρους των δύο εταιρειών, γεγονός που υποδηλώνει ότι μια εναλλακτική διαδρομή επίλυσης διαφορών θα μπορούσε να έχει περισσότερο νόημα. Σε απάντηση, ο Harold McElhinny - ένας από τους δικηγόρους της Apple για την υπόθεση - επιβεβαίωσε ότι «σε υψηλότερα επίπεδα» ανάμεσα στις δύο εταιρείες, «συναντώνται και συζητούν». Ούτε η Apple, αλλά ούτε η Samsung έχει σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις, ενώ δεν έχει δοθεί καμία ένδειξη για το ποιο είναι το επίκεντρο των συνομιλιών.

Προφανώς δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κάποιος τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Samsung έχει επιβεβαιώσει με την ετήσια έκθεσή της ότι η Apple είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της (η Sony παίρνει την πρώτη θέση) με περίπου 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις κάθε χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων περιλαμβάνει ημιαγωγούς - για παράδειγμα, το τσιπ Α4 Apple - που τρέχει στο iPhone 4- το οποίο οι δύο εταιρείες έχουν σχεδιάσει από κοινού, ενώ η Samsung παρέχει επίσης στην Apple NAND flash και άλλα εξαρτήματα.

Με το να διευθετήσει η Apple ιδιωτικά –αντί της δικαστικής οδού-τις διαφωνίες της με τη Samsung θα βοηθούσε και τις δύο εταιρίες να διατηρήσουν μια αξιοπρεπή σχέση συνεργασίας.
Πηγή: inews.gr