ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nέα στοιχεία για τα Windows 8

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 17:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέα στοιχεία για τα Windows 8
Facebook Twitter Whatsapp
Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα Windows 8, είναι σαφές ότι η Microsoft θέλει να δώσει έναν touchscreen προσανατολισμό στο επόμενο λειτουργικό της. Έτσι, τουλάχιστον, προκύπτει από ένα νέα video που κυκλοφορεί στο Internet.
Αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τα Windows 8, είναι σαφές ότι η Microsoft θέλει να δώσει έναν touchscreen προσανατολισμό στο επόμενο λειτουργικό της. Έτσι, τουλάχιστον, προκύπτει από ένα νέα video που κυκλοφορεί στο Internet. Το video αυτό αφορά την build 7989 και απεικονίζει το virtual keyboard των επόμενων Windows. Το εικονικό πληκτρολόγιο δεν είναι βέβαια κάτι καινούριο στα Windows, ωστόσο αυτό που φαίνεται να προκρίνει η Microsoft για τα Windows 8 είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των touchscreens. Τα εικονικά πλήκτρα είναι μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, ενώ δεν υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσά τους. Με άλλα λόγια, έχουμε να κάνουμε με ένα keyboard που ταιριάζει ιδανικά σε οθόνες αφής. Επιπλέον, το video δείχνει το keyboard να "σπάει" στα δύο. Έτσι, η πληκτρολόγηση με τα δάκτυλα γίνεται στις άκρες της οθόνης. Υποθέτουμε ότι η Microsoft θα κάνει διαφανές το κομμάτι του keyboard όπου δεν υπάρχουν πλήκτρα, αν και το video δε δείχνει κάτι τέτοιο.

Προσθέστε σε όλα αυτά και τις πληροφορίες για εγγενή υποστήριξη SMS και είναι ξεκάθαρο ότι η Microsoft αναπτύσσει ένα λειτουργικό που δεν αφορά μόνο τους παραδοσιακούς υπολογιστές.
Πηγή: pcmagazine