ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nέο και ανανεωμένο Playstation 3 slim

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2011, 18:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέο και ανανεωμένο Playstation 3 slim
Facebook Twitter Whatsapp
Η Sony Japan ανακοίνωσε επίσημα το ανανεωμένο PlayStation 3 Slim, το οποίο είναι πιο ελαφρύ, λιγότερο ενεργοβόρο και προσφέρει ισχυρότερη προστασία αντιγραφής.
Η Sony Japan ανακοίνωσε επίσημα το ανανεωμένο PlayStation 3 Slim, το οποίο είναι πιο ελαφρύ, λιγότερο ενεργοβόρο και προσφέρει ισχυρότερη προστασία αντιγραφής. Το ανανεωμένο PlayStation 3 Slim (μοντέλο CECH-3000B) ζυγίζει μόλις 2,6 κιλά, το οποίο αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο των 3 κιλών. Επιπλέον, είναι περισσότερο οικονομικό από πλευράς κατανάλωσης, μιας και καταναλώνει 200W αντί για 230W.

Το CECH-3000B δεν διαφοροποιείται από πλευράς εμφάνισης. Παρόλα αυτά, οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα κουμπιά Eject και Power έχουν αλλάξει ελαφρά, αν και η αλλαγή αυτή δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στις επίσημες φωτογραφίες.

Όπως συμβαίνει με τα προϊόντα της Sony, πρόκειται να ξεκινήσει η πώλησή του πρώτα στην Ιαπωνία, τον μήνα αυτόν. Οι άλλες περιοχές, όπως η Ευρώπη και η Β. Αμερική θα πρέπει να περιμένουν λίγο, ενώ δεν είναι ακόμα σαφές πόσο μεγάλη θα είναι η περίοδος αναμονής.

Στην Ιαπωνία το CECH-3000B θα κοστίζει 34,980 yen ($436). Θα συνοδεύεται από τα ήδη γνωστά accessories και από σκληρό δίσκο 320GB. Παρόλα αυτά, αναμένεται και μια φτηνότερη έκδοση 160GB που θα βγει παράλληλα με την κυκλοφορία του επερχόμενου RPG, Tales of Xilia.

Όσον αφορά τη βελτιωμένη προστασία αντιγραφής, το νεότερο μοντέλο ενσωματώνει προστασία AACS, οπότε οι ταινίες Blu-ray θα παίζουν στα 480i, όταν δεν χρησιμοποιείτε το HDMI (δεν θα έχετε Full HD 1080p εφόσον χρησιμοποιείτε αναλογική σύνδεση). Ευτυχώς αυτό ισχύει μόνο για τις ταινίες και όχι για τα παιχνίδια.

Παρόλο που είναι μάλλον απίθανο, έχει αναφερθεί πως το νεότερο μοντέλο θα διαθέτει συμβατότητα PlayStation 2. Αυτό απορρέει από το γεγονός πως μια μετάφραση από το Google της επίσημης σελίδας του Sony για το μοντέλο 3000Β αναφέρει: "This product, "PlayStation 2" are having a compatibility with proprietary software". Πιθανώς να πρόκειται περί των γνωστών μεταφράσεων του Google, οπότε ας μην το "δέσουμε".

Τον Φεβρουάριο, ο SCE CEO Kaz Hirai δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχει δοθεί ακόμα έμφαση στο PS 4, μιας και οι developers θα πρέπει ακόμα να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του PlayStation 3.

Εντούτοις, τον προηγούμενο μήνα, ο CFO της Sony, Masaru Kato, επιβεβαίωσε πως το PlayStation 4 είναι υπό κατασκευή.

Πηγή: inews.gr