ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Κλονίζεται» η ασφάλεια των ΗΠΑ από hackers

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 14:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Κλονίζεται» η ασφάλεια των ΗΠΑ από hackers
Facebook Twitter Whatsapp
Οι πολλαπλές επιθέσεις hacking που πραγματοποιούνται σε κορυφαίους οργανισμούς και επιχειρήσεις, έχουν προξενήσει την ανησυχία των ειδικών στις Η.Π.Α., αλλά και σε άλλες χώρες.
Οι πολλαπλές επιθέσεις hacking που πραγματοποιούνται σε κορυφαίους οργανισμούς και επιχειρήσεις, έχουν προξενήσει την ανησυχία των ειδικών στις Η.Π.Α., αλλά και σε άλλες χώρες. Η τελευταία επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον της ιαπωνικής εταιρείας Sega, που εμπορεύεται videos games, κατέληξε στην κλοπή προσωπικών δεδομένων παραπάνω από 1 εκατ. χρηστών.

Η επίθεση που προκάλεσε το μεγαλύτερο σοκ ήταν εκείνη εναντίον της ιστοσελίδας της CIA. Αν και οι εκπρόσωποι της δήλωσαν ότι δεν υπήρχε κάποια μεγάλη ζημιά στα συστήματα ούτε κλάπηκαν δεδομένα, το γεγονός παραμένει ένα ντροπιαστικό περιστατικό για την κορυφαία υπηρεσία ασφάλειας και κατασκοπίας.

Ένα άλλο μεγάλο χτύπημα ήταν εκείνο στην μεγαλύτερη εταιρεία στρατιωτικού εξοπλισμού των Η.Π.Α. την Lockheed Martin, δείχνοντας έτσι πόσο ευάλωτες είναι κορυφαίες αμυντικές υποδομές. Ύποπτες για την επίθεση αυτή θεωρούνται κάποιες άλλες κυβερνήσεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ειδικοί ασφάλειας δηλώνουν ότι πλέον οι επιθέσεις δεν είναι μόνο προσωπικές, αλλά πραγματοποιούνται με εντολές από ανώτατα στελέχη κυβερνήσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που παρουσιάζει ένας συνταξιοδοτημένος ειδικός ασφάλειας των Η.Π.Α., ο Peter Brookes. Όπως δηλώνει «γνωρίζουμε ότι οι Κινέζοι και οι Ρώσοι διαθέτουν τον χάρτη των ηλεκτρικών μας συστημάτων και διαθέτουμε 3 βασικούς άξονες ηλεκτρικού δικτύου. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε περίπτωση πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, να απενεργοποιήσουν τα δίκτυα αυτά, γεγονός που θα ήταν καταστροφικό για τις κύριες Διοικητικές Υπηρεσίες της χώρας.»

Αυτό που συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι να ενημερώνουμε τα λογισμικά ασφάλειας συνέχεια, ως πρώτο μέτρο έναντι των επιθέσεων hacking. Όσον αφορά τις εθνικές υποδομές εκεί τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι πολύ πιο αυστηρά, καθώς θα πρέπει να είναι σε μια συνεχή εγρήγορση.

Πηγή: secnews.gr