ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αποσύρθηκε η εφαρμογή «ThirdIntifada» από το iTunes

Δημοσίευση 26 Ιουνίου 2011, 13:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποσύρθηκε η εφαρμογή «ThirdIntifada» από το iTunes
Facebook Twitter Whatsapp
Παρελθόν αποτελεί από το ηλεκτρονικό της κατάστημα iTunes μία αραβόφωνη εφαρμογή, η οποία καλούσε τους Παλαιστινίους να εξεγερθούν.
Παρελθόν αποτελεί από το ηλεκτρονικό της κατάστημα iTunes μία αραβόφωνη εφαρμογή, η οποία καλούσε τους Παλαιστινίους να εξεγερθούν. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης, η αμερικανική εταιρεία Apple Inc αφαίρεσε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα την επίμαχη εφαρμογή έπειτα από αίτημα του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενημέρωσης Γιούλι- Γιόελ Έντελσταϊν έστειλε επιστολή στην Apple την Τρίτη με την οποία κατήγγειλε ότι μέσω της εφαρμογής «ThirdIntifada» -μία αναφορά σε μελλοντική εξέγερση των Παλαιστινίων- κοινοποιούνταν πληροφορίες για σχεδιαζόμενες διαμαρτυρίες, κάποιες από τις οποίες βίαιες, εναντίον του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Ενημέρωσης χαιρετίζει «την άμεση αντίδραση της Apple» η οποία αφαίρεσε την εφαρμογή και χαρακτήρισε την απόφαση της εταιρείας ως «ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποτροπή βίαιης υποκίνησης μέσω των νέων μέσων».

Η εφαρμογή πρόσφερε στους χρήστες ειδήσεις και άρθρα στα αραβικά, τους ενημέρωνε για επερχόμενες διαδηλώσεις και περιελάμβανε συνδέσμους σε εθνικιστικά παλαιστινιακά βίντεο και τραγούδια.

Ο Έντελσταϊν δήλωσε ότι οι δημιουργοί της εφαρμογής είχαν ανοίξει πριν τρεις μήνες μία παρόμοια σελίδα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μέσω της οποίας καλούσαν σε εξέγερση εναντίον του Ισραήλ με τη χρήση θανατηφόρας βίας.

Ο Ισραηλινός υπουργός είχε εκφράσει τα παράπονά του στους υπεύθυνους του Facebook οι οποίοι στη συνέχεια κατέβασαν τη σελίδα.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου όπου αναφέρεται η αντίδραση της Apple ο Έντελσταϊν δηλώνει ότι η εταιρεία, όπως και το Facebook, «απέδειξε ότι έχει αξίες που είναι αντίθετες στη βία, την υποκίνηση και τον τρόμο».