ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nέο μπαράζ επιθέσεων από τους Anonymous

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 19:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέο μπαράζ επιθέσεων από τους Anonymous
Facebook Twitter Whatsapp
Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της LulzSec ότι αναστέλλει τη δράση της, η ομάδα Anonymous εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων κατά διαφόρων κρατών. Η αρχή έγινε με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Ανγκουίλα (βρετανικό προτεκτοράτο στην Καραϊβική).
Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση της LulzSec ότι αναστέλλει τη δράση της, η ομάδα Anonymous εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων κατά διαφόρων κρατών. Η αρχή έγινε με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Ανγκουίλα (βρετανικό προτεκτοράτο στην Καραϊβική). Στη συνέχεια, οι Anonymous επιτέθηκαν στη Βραζιλία, τη Ζιμπάμπουε και την Αυστραλία. Η ομάδα δεσμεύτηκε να ανεβάσει στο Internet ένα torrent με όλα τα δεδομένα και "κάποιες εκπλήξεις", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Σε αντίθεση με την ομάδα Lulz Security, που εξαπέλυε επιθέσεις "για πλάκα", οι Anonymous φαίνεται να έχουν κίνητρα ιδεολογικού τύπου. Η εν εξελίξει "καμπάνια" της ομάδας έχει ως στόχο να αποκαλύψει τη διαφθορά και τον αυταρχισμό κρατικών και κυβερνητικών φορέων, αλλά και επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που στέλνουν στις μεγάλες εταιρείες: "έχουμε αφήσει ακόμη μερικές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. Τα καλύτερα έρχονται".


Πηγή: inews.gr