ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θύμα hackers η Apple

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2011, 11:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θύμα hackers η Apple
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η ομάδα hackers με την επωνυμία AntiSec (Anti Security) κατάφερε να εισχωρήσει σε έναν server της Apple, αποσπώντας usernames και passwords από λογαριασμούς με δικαιώματα root και admin.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η ομάδα hackers με την επωνυμία AntiSec (Anti Security) κατάφερε να εισχωρήσει σε έναν server της Apple, αποσπώντας usernames και passwords από λογαριασμούς με δικαιώματα root και admin. Για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους, οι AntiSec έδωσαν στη δημοσιότητα το users table από τη MySQL database. Σε αντίστοιχη μορφή δημοσιοποιήθηκαν και τα passwords των λογαριασμών.

Από ό,τι φαίνεται, δεν εκλάπησαν κρίσιμα στοιχεία, καθώς ο συγκεκριμένος server χρησιμοποιείται για έρευνες και δεν περιείχε κάτι ιδιαίτερο.

Οι hackers ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα κενό ασφαλείας στο server, το οποίο και εκμεταλλεύτηκαν για να μπουν. Έσπευσαν, πάντως, να δηλώσουν ότι δε θα ασχοληθούν σε αυτή τη φάση με την Apple, καθώς έχουν στραμμένη την προσοχή τους αλλού.

Η ομάδα AntiSec φέρεται να αποτελείται από μέλη των Anonymous και της πρώην, πλέον, οργάνωσης LulzSec.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr