ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nέα απάτη ψεύτικων προσκλήσεων για το Google+

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2011, 15:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Nέα απάτη ψεύτικων προσκλήσεων για το Google+
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με το Naked Security, χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο την νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google, το Google +, με μια νέα απάτη με ψεύτικες προσκλήσεις.
Σύμφωνα με το Naked Security, χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο την νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google, το Google +, με μια νέα απάτη με ψεύτικες προσκλήσεις. Η εξάπλωσή τους γίνεται μέσω email και μοιάζουν πολύ με τις αληθινές, δηλαδή αυτές που σας έχουν σταλεί μέσω του Gugoo.gr. Στην πρόσκληση που δέχεστε ο αποστολέας φαίνεται σαν να είναι πραγματικό μέλος του Google+. Ωστόσο, εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο του μηνύματος (κάτι που φυσικά δεν προτείνουμε) θα βρεθείτε σε μια ιστοσελίδα πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας.

Απάτες όπως αυτή είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πρόσφατα, εμφανίστηκε μια παρόμοια απάτη με ψεύτικες προσκλήσεις για το Google Music. Για αυτό, κάθε φορά που λαμβάνετε μια πρόσκληση σε μια υπηρεσία, ιδίως από τρίτους, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν κάνετε κλικ στους συνδέσμους και βεβαιωθείτε ότι η πρόσκληση προέρχεται από μια αξιόπιστη πηγή.


Πηγή: inews.gr