ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Eντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του το νέο iphone

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2011, 11:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eντυπωσιάζει με τις δυνατότητές του το νέο iphone
Facebook Twitter Whatsapp
Η Apple φαίνεται πως έχει θέσει παραγγελίες για βασικά μηχανικά μέρη για το νέο της μοντέλο iPhone, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal.
Η Apple φαίνεται πως έχει θέσει παραγγελίες για βασικά μηχανικά μέρη για το νέο της μοντέλο iPhone, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal. Επίσης, οι πηγές αυτές αναφέρουν πως το νέο αυτό μοντέλο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις και ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, ενώ θα χρησιμοποιεί κάμερα ανάλυσης 8megapixels.

Η Apple, όπως και άλλες επιχειρήσεις ηλεκτρονικών μέσων, συνήθως προσλαμβάνουν κατασκευαστές στην Ταϊβάν και στην Κίνα που αναλαμβάνουν την κατασκευή βάσει των σχεδίων και προδιαγραφών της αρχικής εταιρίας. Αυτό έχει δύο οφέλη: Η Apple δεν απασχολείται με γραμμές παραγωγής και κόστη συναρμολόγησης, ενώ οι χαμηλοί μισθοί σε αυτές τις χώρες «ρίχνουν» και την τελική τιμή του προϊόντος, η οποία αν και πωλείται με υπερκέρδος, είναι ανταγωνιστική σε ό,τι αφορά κυρίως τις αγορές της Δύσης.

Μία πηγή ανέφερε πως η Apple τους είπε να προετοιμαστούν έτσι ώστε να μπορέσουν να προωθήσουν 25 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η παραγωγή, βέβαια, έχει και την πιθανότητα να καθυστερήσει αφού η Hon Hai, η παγκοσμίως υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση των προϊόντων της Apple, μπορεί να μην μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλές προσδοκίες, αφού το νέο iPhone φημίζεται για την πολυπλοκότητα των μηχανικών –και μη- μερών του.

Αναμένουμε νεότερα, που είτε θα επιβεβαιώσουν, είτε θα καταρρίψουν αυτές τις φήμες.


Πηγή: protothema.gr