ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σάμος: Διεθνής συνάντηση για το μέλλον του ίντερνετ

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2011, 21:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σάμος: Διεθνής συνάντηση για το μέλλον του ίντερνετ
Facebook Twitter Whatsapp
Οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του επερχόμενου νέου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου. Περισσότεροι από 80 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και των επικοινωνιών από 20 χώρες συμμετείχαν στη διεθνή συνάντηση με θέμα: “Future Internet : The Power to Change Society”, που διεξήχθη στις 4-6 Ιουλίου 2011 στη Σάμο.
Οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του επερχόμενου νέου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου. Περισσότεροι από 80 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και των επικοινωνιών από 20 χώρες συμμετείχαν στη διεθνή συνάντηση με θέμα: “Future Internet : The Power to Change Society”, που διεξήχθη στις 4-6 Ιουλίου 2011 στη Σάμο. Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας, με την υποστήριξη των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών Google, IBM, Microsoft, Intrasoft International, Engineering, Whitehall Reply Ιταλίας και Athens Technology Centre Ελλάδας.

Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο Bernard Barani, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Γενική Διεύθυνση Κοινωνίας της Πληροφορίας, ο οποίος παρουσίασε την κατάσταση της έρευνας στην περιοχή των πληροφοριακών συστημάτων για επιχειρήσεις και τα πρώτα στοιχεία για το νέο πρόγραμμα-πλαίσιο για την έρευνα τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής HORIZON 2020.

Ο καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών στην κεντρική ομιλία του αναφέρθηκε στην Ελληνική Ψηφιακή Ατζέντα σε εποχές διεθνούς κρίσης: Πως η νέα γενιά δικτύων μπορεί να μεταβάλλει το τοπίο.

 Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με έδρα το Καρλόβασι, και πρόεδρος του συνεδρίου, δήλωσε για τη συνάντηση: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η Σάμος ήταν για μερικές ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων για το «Internet του Μέλλοντος» και τις εφαρμογές του για τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και τους πολίτες, διεθνώς. Στα πλαίσια του Samos Summit, έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα σπουδαιότερα ερευνητικά κέντρα πληροφορικής. Η συμβολή των Ελλήνων επιστημόνων, ερευνητών και επιχειρήσεων πιστεύουμε ότι ήταν και σε αυτόν τον τομέα ουσιαστική αλλά και ανταποδοτική για την κοινωνία, προς μία ανοικτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση».