ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυξάνεται η χρήση εφαρμογών σε iPhone και iPad

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 11:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυξάνεται η χρήση εφαρμογών σε iPhone και iPad
Facebook Twitter Whatsapp
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2010, ο μέσος κάτοχος iPhone/iPad κατέβασε 51 εφαρμογές καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το 2011 αναμένεται σημαντική αύξηση σε αυτό το νούμερο, καθώς οι αναλυτές περιμένουν κατά μέσο όρο 83 app downloads.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2010, ο μέσος κάτοχος iPhone/iPad κατέβασε 51 εφαρμογές καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το 2011 αναμένεται σημαντική αύξηση σε αυτό το νούμερο, καθώς οι αναλυτές περιμένουν κατά μέσο όρο 83 app downloads. Επιπλέον, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό σύστημα iOS είναι πιο πρόθυμοι όσο περνάει ο καιρός να πληρώνουν για τις εφαρμογές που κατεβάζουν. Σε αυτήν ακριβώς την τάση βασίζονται οι developers και ανεβάζουν το κόστος των εφαρμογών τους. Κατά μέσο όρο, η τυπική εφαρμογή αναμένεται να ακριβύνει κατά 14% μέσα στο 2011.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι πολύ καλά νέα για την Apple, η οποία βλέπει το App Store να επεκτείνεται διαρκώς και να της φέρνει σημαντικά κέρδη. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα κατεβαίνουν πάνω από 32 εκατομμύρια εφαρμογές σε όλα τα iPhone, iPad και iPod touch που υπάρχουν στον πλανήτη.


ΠΗΓΗ: inews.gr