ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το iPhone 6 θα είναι μία...«πράσινη» συσκευή!

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 17:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το iPhone 6 θα είναι μία...«πράσινη» συσκευή!
Facebook Twitter Whatsapp
Η έκτη γενιά των κορυφαίων smartphones στον κόσμο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούλιο του 2012.
Η έκτη γενιά των κορυφαίων smartphones στον κόσμο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο τον Ιούλιο του 2012. Χωρίς ακόμη καλά καλά να έχει ανακοινωθεί η επίσημη κυκλοφορία του iPhone 5, το οποίο αναμένεται το φθινόπωρο του 2011, το RnD (Research and Development) τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον σχεδιασμό των iPhone, έχει ξεκινήσει πυρετώδεις προετοιμασίες για το νέο μοντέλο iPhone 6, το οποίο αναμένεται να είναι αρκετά πρωτοποριακό.

Παρόλη την εντυπωσιακή είσοδο στην αγορά των smartphones των συσκευών Android και της μικρής μείωσης του μεριδίου της Apple στην αγορά, η εταιρεία δεν πτοείται και φαίνεται έτοιμη να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

Βεβαίως θα αναρωτιέστε πως ακριβώς θα είναι η νέα συσκευή iPhone 6.

Το iPhone 6 αναμένεται να είναι η πιο “πράσινη” συσκευή smartphone που θα κάνει την είσοδό της στην αγορά. Το εξωτερικό περίβλημα της συσκευής αναμένεται να είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό, η μπαταρία που θα χρησιμοποιεί θα είναι τύπου ORB (organic radical battery) και πολλά ακόμη από τα μέρη της συσκευής αναμένεται να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής βέβαια η Apple είναι αρκετά φειδωλή στις πληροφορίες τις οποίες μας παρέχει αλλά οι φήμες λένε ότι το iPhone 6 θα διαθέτει μεταξύ άλλων:

•    Αρκετά πιο γρήγορο επεξεργαστή σε σύγκριση με τους προκάτοχούς του και αναμένεται την ίδια περίπου περίοδο να κάνει την εμφάνισή του και το iOS6.
•    Αρκετά μεγαλύτερη μνήμη αφού μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο και οι απαιτήσεις σε μνήμη από πλευράς εφαρμογών.
•    Εξελιγμένη μπαταρία η οποία δεν θα είναι μόνο φιλική προς το περιβάλλον αλλά θα διαρκεί και αρκετά περισσότερο όχι μόνο σε χρόνο ομιλίας αλλά και σε διάρκεια ζωής.
•    Σαφώς πιο εξελιγμένη κάμερα η οποία ενδέχεται να ξεπερνά τα 10.000.000 pixel θέτοντας νέα στάνταρ στον όρο HD (high definition).

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι η Toshiba Mobile Display Company χτίζει κτίριο αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα δημιουργήσει LCD panels για το iPhone 6. Το κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή των LCD panel για το iPhone 6.


Πηγή: secnews.gr