ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται το Amazon tablet

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 12:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έρχεται το Amazon tablet
Facebook Twitter Whatsapp
Η Amazon σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ταμπλέτα με οθόνη 9 ιντσών πριν τον Οκτώβριο και θέλει να «τρέξει» το Android της Google, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η Amazon σχεδιάζει να παρουσιάσει μια ταμπλέτα με οθόνη 9 ιντσών πριν τον Οκτώβριο και θέλει να «τρέξει» το Android της Google, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Οι μετοχές της σημείωσαν ιστορικό υψηλό στις αρχές Ιουλίου, κυρίως εξαιτίας της αισιοδοξίας για τον ερχομό της νέας συσκευής. «Το brand της Amazon και η βάση των χρηστών της θα μπορούσε να συμβάλει στην πλεονεκτική τοποθέτηση μιας νέας ταμπλέτας στην αγορά», εκτιμά αναλυτής σε δηλώσεις του στο Reuters. «Οι χρήστες ταμπλέτας έχουν την τάση να αγοράζουν περισσότερα ψηφιακά αντικείμενα απ΄ότι φυσικά, κάτι που η Amazon θέλει να εκμεταλλευτεί», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της αγοράς hardware προς επενδυτές, περίπου 1,5 εκατομμύρια ταμπλέτες με το logo της Amazon κατασκευάζονται για το τρίτο τρίμηνο ενώ ο στόχος συνολικά για το 2011, ανέρχεται στην παραγωγή 4,5 – 5 εκατομμυρίων μονάδων. Μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ της Amazon και της Apple η οποία ηγείται στην αγορά με το iPad, πραγματοποιώντας παράλληλα πωλήσεις ψηφιακών βιβλίων, μουσικής και βίντεο μέσα από την υπηρεσία iTunes.

Αρκετοί, ωστόσο, πιστεύουν ότι η ταμπλέτα της Amazon θα βρεθεί στη δεύτερη θέση, πίσω από το iPad. Κι αυτό διότι, όπως και η Αpple, η εταιρεία έχει πολύ περιεχόμενο το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους χρήστες, όπως ηλεκτρονικά βιβλία από το Kindle, μουσικά download, ενοικιάσεις ή και αγορές βίντεο. Υπάρχουν αναφορές πως η εν λόγω ταμπλέτα θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία video-on-demand, τουλάχιστον για μια προκαταρκτική περίοδο.


Πηγή: inews.gr