ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διατηρείται στην κορυφή των HDD η Western Digital

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2011, 18:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διατηρείται στην κορυφή των HDD η Western Digital
Facebook Twitter Whatsapp
Μπορεί η Seagate να ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, όμως η Western Digital εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στην αγορά των σκληρών δίσκων σε ό,τι έχει να κάνει με τον απόλυτο αριθμό των σκληρών που διατέθηκαν στην αγορά.
Μπορεί η Seagate να ανακοίνωσε υψηλότερα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, όμως η Western Digital εξακολουθεί να κατέχει τα πρωτεία στην αγορά των σκληρών δίσκων σε ό,τι έχει να κάνει με τον απόλυτο αριθμό των σκληρών που διατέθηκαν στην αγορά. Η Western Digital διέθεσε 54 εκατομμύρια κομμάτια στο διάστημα Απρίλιος-Ιούνιος 2011, με τη Seagate να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής (52 εκατομμύρια τεμάχια). Τα έσοδα της Western Digital ήταν 2,4 δισ. δολάρια, οριακά πάνω από τα 2,38 δισ. του 2010, ενώ τα κέρδη ανήλθαν στα 158 εκατομμύρια δολάρια, πολύ κάτω από 265 εκατομμύρια στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι μελλοντικές εξελίξεις στην αγορά των σκληρών δίσκων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η WD προχωρά στην εξαγορά του HDD τμήματος της Hitachi και η Seagate αγοράζει το αντίστοιχο τμήμα της Samsung.Πηγή: TechConnect

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr