ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα στα δύο smartphones έχει Android

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2011, 14:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ένα στα δύο smartphones έχει Android
Facebook Twitter Whatsapp
Εντυπωσιακή συνεχίζει να είναι η άνοδος της δημοτικότητας του Android, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Canalys, το μερίδιο του στην παγκόσμια αγορά έφθασε στο 48% το β’ τρίμηνο του 2011.
Εντυπωσιακή συνεχίζει να είναι η άνοδος της δημοτικότητας του Android, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Canalys, το μερίδιο του στην παγκόσμια αγορά έφθασε στο 48% το β’ τρίμηνο του 2011. Μάλιστα, το Android είναι στην πρώτη θέση στις 35 από τις 56 χώρες που παρακολουθεί πιο στενά η Canalys, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τους εντυπωσιακότερους αριθμούς, το Android τους παρουσιάζει στην ανατολική Ασία –στην Κορέα κατέχει το 85% της αγοράς και στην Ταϊβάν το 71%, ποσοστά που σίγουρα οφείλονται στην κινητικότητα εταιρειών, όπως η Samsung, η LG, η HTC και η Huawei.

Η άνοδος των smartphones είναι εντυπωσιακή καθώς το β’ τρίμηνο η Canalys εκτιμά ότι πωλήθηκαν 107,7 εκατ. “έξυπνες” συσκευές με το ποσοστό της αύξησης σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα να είναι της τάξεως του 73%.

Στη δεύτερη, όπως και αναμενόταν, έχει περάσει το iOS της Apple, καθώς η τελευταία διέθεσε 20,3 εκατ. συσκευές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το μερίδιο αγοράς του iOS έφθασε στο 19%, ξεπερνώντας το Symbian, το οποίο η Nokia έχει αρχίσει να εγκαταλείπει. Η φινλανδική εταιρεία διατήρησε πάντως την πρωτοκαθεδρία της σε χώρες όπως η Βραζιλία και η Ρωσία.

Όσον αφορά τη Microsoft, οι πωλήσεις των Windows smartphones έφθασαν τα 1,5 εκατ. και έδωσαν ένα μερίδιο περίπου 1% στην αμερικανική εταιρεία.

Τέλος, όσον αφορά στη RIM και το Blackberry OS, είχε μεν απώλειες στη Βόρεια Αμερική όπου το μερίδιο της έπεσε στο 12% από 33% πριν από ένα χρόνο, αλλά στη Λατινική Αμερική έφθασε στο 28% που της έδωσε την πρώτη θέση. Σημειωτέον πως οι πωλήσεις συσκευών Blakckberry αυήθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση.
Πηγή: inews.gr
 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr