ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το κινητό μπήκε στο νερό: «Έξυπνοι» τρόποι να λειτουργήσει ξανά!

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2011, 16:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το κινητό μπήκε στο νερό: «Έξυπνοι» τρόποι να λειτουργήσει ξανά!
Facebook Twitter Whatsapp
Καλοκαίρι είναι, και τα ατυχήματα με τα κινητά πληθαίνουν καθώς γινόμαστε κάπως λιγότερο προσεκτικοί. Έτσι σε κάποια ταβέρνα ή μπαρ, μπορεί να πέσει κάποιο υγρό πάνω στο κινητό μας, ή ακόμα χειρότερα να κάνει το ίδιο.. βουτιά μέσα σε κανένα ποτήρι. Τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να το σώσουμε;
Καλοκαίρι είναι, και τα ατυχήματα με τα κινητά πληθαίνουν καθώς γινόμαστε κάπως λιγότερο προσεκτικοί. Έτσι σε κάποια ταβέρνα ή μπαρ, μπορεί να πέσει κάποιο υγρό πάνω στο κινητό μας, ή ακόμα χειρότερα να κάνει το ίδιο.. βουτιά μέσα σε κανένα ποτήρι. Τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να το σώσουμε; Πρώτα, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να απομακρύνουμε το κινητό μας απο το υγρό περιβάλλον και να το κλείσουμε.

Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσουμε την μπαταρία. Οι κάτοχοι κινητών που δεν μπορούν να αφαιρέσουν την μπαταρία (για παράδειγμα iPhone ) να παραλείψουν αυτό το βήμα. Ο ηλεκτρισμός και το νερό δεν είναι καλός συνδυασμός! Πολλά εξαρτήματα μέσα στο κινητό μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να καταστραφούν. Γρήγορες κινήσεις λοιπόν!

Αφαιρούμε την κάρτα SIM και αν τυχόν παρατηρήσουμε ότι έχει βραχεί την σκουπίζουμε απαλά με ένα πανάκι.

Αφαιρούμε έπειτα όποια περιφερειακά υπάρχουν. Δηλαδή θήκες, handsfree κτλ.

Κρατάμε το κινητό με τρόπο ώστε η μεριά που βράχηκε να είναι προς τα κάτω, για να 'τραβάει' η βαρύτητα το νερό προς το έδαφος. Καθώς κρατάμε το κινητό μας με αυτό το τρόπο σκουπίζουμε προσεκτικά τα πλήκτρα με ένα πανάκι.

Έπειτα προσπαθούμε να το στεγνώσουμε όσο καλύτερα γίνεται :

Τρόπος Α. Με την ηλεκτρική σκούπα: Κρατώντας πάλι τη μεριά που βράχηκε προς το έδαφος παίρνουμε την ηλεκτρική σκούπα (την ρυθμίζουμε στην πιο χαμηλή κλίμακα) και την περνάμε από την περιοχή με πολύ προσοχή ώστε να ρουφάει/εξατμίζει το υγρό του κινητού μας. Προσοχή να μην είναι δυνατή η ισχύς της σκούπας και... χάσετε κανένα κουμπί !

Τρόπος Β. Με το πιστολάκι μαλλιών: Ρυθμίζουμε το πιστολάκι στον κρύο αέρα και στεγνώνουμε, όπως τα μαλλιά μας, το κινητό.

Τέλος αφού έχουμε πραγματοποιήσει τα παραπάνω βήματα, βουτάμε το κινητό μέσα σε... ρύζι. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία. Εφόσον λοιπόν έχουμε θάψει το κινητό μας κάτω από το ρύζι το αφήνουμε για 24 ώρες εκεί. Με το πέρας των 24 ωρών ξανατοποθετούμε την μπαταριά και το ανοίγουμε.

Αν λειτουργήσει το δοκιμάζουμε για τυχόν επιμέρους προβλήματα.

Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τότε συγχαρητήρια, σώσατε το κινητό σας. Αν πάλι δεν ανοίγει τότε καιρός είναι να πάτε σε κάποιο μαγαζί να σας το φτιάξει... Και την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικοί....Πηγή: mediagate.grΑκολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr