ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: «Δεν αποκαλύπτουμε τους αριθμούς τηλεφώνων σας»

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 12:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Facebook: «Δεν αποκαλύπτουμε τους αριθμούς τηλεφώνων σας»
Facebook Twitter Whatsapp
Οι κατηγορίες εναντίον του Facebook από ότι φαίνεται δε θα λάβουν εύκολα τέλος. Εκπρόσωπος του Facebook απάντησε σε πρόσφατη φημολογία ότι η διασημότερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συλλέγει αριθμούς τηλεφώνων από χρήστες του, τους οποίους στη συνέχεια και δημοσιεύει.
Οι κατηγορίες εναντίον του Facebook από ότι φαίνεται δε θα λάβουν εύκολα τέλος. Εκπρόσωπος του Facebook απάντησε σε πρόσφατη φημολογία ότι η διασημότερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης συλλέγει αριθμούς τηλεφώνων από χρήστες του, τους οποίους στη συνέχεια και δημοσιεύει. Η πηγή της φημολογίας έχει ξεκινήσει από ένα πρόσθετο του Facebook που ονομάζεται “Contacts.”  Όταν ο χρήστης “κατεβάσει” την εφαρμογή του Facebook για φορητές συσκευές, συγχρονίζονται οι επαφές του τηλεφώνου με τις επαφές που διαθέτει ο χρήστης στο προφίλ του.

Αυτό που έχει δημιουργήσει απορία στους χρήστες είναι το εξής: Το πρόσθετο “Contacts”, χρησιμοποιεί τις επαφές του κινητού τηλεφώνου ταυτίζοντάς τες με τις επαφές που βρίσκονται στο προφίλ του χρήστη. Εάν λοιπόν κάποιος “φίλος” σας στο Facebook δεν έχει προσθέσει το κινητό του τηλέφωνο στο προφίλ του, φαίνεται ότι το Facebook σας έχει δώσει από μόνο του τον αριθμό του τηλεφώνου του. Στην πραγματικότητα όμως το Facebook έχει βρει τον αριθμό του “φίλου” σας, μέσα από την τηλεφωνικής σας συσκευή.

Φυσικά το Facebook παρέχει τη δυνατότητα να αφαιρέσετε τις επαφές που έχετε στην τηλεφωνική σας συσκευή από το προφίλ σας μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας.
Πηγή: secnews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr